Hlavní obsah

Čada už trénuje Omsk, kterému po třech letech chybí hvězda největší - Jágr

PRAHA

S předstihem dorazil na Sibiř, na místo své nové štace. Deset dní před hráči přistál trenér Rostislav Čada v Omsku. On povede od nové sezóny hokejisty Avangardu v Kontinentální lize. Tým se ale musí obejít bez jedné z největších hvězd posledních třech ročníků bohaté ruské soutěže. Jaromír Jágr se vrací do NHL. V mužstvu ale zůstává Roman Červenka, nejlepší střelec uplynulé základní části KHL.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku. Minulost.

Článek

„Jágr se tak rozhodl. Když jsem byl na Slovensku, tak jsem četl, že chce skončit kariéru v NHL, tam on začínal. K tomu má v Česku hodně práce s Kladnem, takže jsem pochopil a přijal jeho rozhodnutí,“ řekl Čada pro klubové stránky.

Kouč, který začínal s hokejem v Brně, chce hrát s Omskem organizovaný hokej. „Jednoduchý, elegantní a disciplinovaný, chci hrát pro fanoušky,“ oznámil své představy muž, který vystřídal Raimo Summanena z Finska. Ten musel odejít pro neshody s hráči.

Rostislav Čada a Roman Červenka při prvním tréninku Omsku.foto: www.hawk.ru

„Všechno je zde pozitivní. Viděl jsem hodně a upřímně řečeno jsem překvapen. Omsk je krásné a ambiciózní město,“ usmíval se Čada, který sám přiznal, že před převzetím mužstva si v Omsku dával hodiny ruštiny. Český kouč ovládá tento jazyk, ale to mu nestačí. „Chci mluvit perfektně,“ řekl v rozhovoru, který celý proběhl právě v tomto jazyku.

Čada začínal s trenérskou kariérou v Úvoze, kde působil u mládeže. Nyní bude vést jedno z nejpopulárnějších mužstev v KHL. S tím souvisí i zvýšený zájem o mužstvo, hráče, trenéry.

Sen? Vyhrát Gagarinův pohár 

„Jsem otevřen pro komunikaci, nikdy nezakazuji hráčům, aby mluvili s novináři, ale to neznamená, že se tisk může objevit v šatně v den zápasu, během utkání. Všechno má svůj čas,“ pověděl trenér, který předtím vedl Košice. Nyní vystřídal Slovensko za Rusko. A zatím je spokojen.

„Mám rád ruskou kuchyni. Téměř vše, co jsem tu jedl během deseti dnů, mě potěšilo a chutnalo. Bylo to výtečné, zamiloval jsem se do ruské kuchyně,“ přiznal se Čada, který miluje sport, má rád minerálku a jaro. Třeba oblíbené auto ale nemá, dává přednost chůzi. A jeho hokejový sen? „Vyhrát Gagarinův pohár,“ přiznal se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články