Hlavní obsah

Jágr ukončí kariéru, proto od nás odešel do NHL, myslí si v Omsku

V ruském Omsku stále truchlí po Jaromíru Jágrovi. Devětatřicetiletý útočník sibiřský klub opustil po třech letech v Kontinentální lize a pro příští sezónu nachystal comeback do NHL. Podle ruských obdivovatelů ale bude jeho angažmá ve Philadelphii poslední a příští rok pověsí brusle na hřebík. Myslí si to alespoň gubernátor omské oblasti Leonid Poležajev.

Foto: www.khl.ru

Bez Jágra už to nebude ono, myslí si v Omsku

Článek

Bez jeho dobrozdání se v dalekém Omsku nepohne ani stéblo trávy, i jeho zásluhou si hvězdný Jágr zamiloval kdysi neznámý klub na Sibiři. Gubernátor omské oblasti Leonid Poležajev se nyní nechal slyšet, že slavný útočník s osmašedesátkou na zádech příští rok ukončí kariéru.

"V NHL odehrál sedmnáct let, k tomu tři roky u nás. To už je dohromady 20 let v profesionálním hokeji, takže si myslím, že to bude jeho poslední sezóna," řekl Poležajev v místním listu, kde pravidelně komentuje dění v Omsku a okolí. Vyjadřuje se k tomu, co oblast chystá pro své obyvatele zbudovat, jak jejich život postupně zvelebí, a naposledy dostal řadu dotazů i k odchodu Jágra z hokejového klubu.

"Nikdo v Omsku se od Jágra neodvrátil. Samozřejmě jsme stáli o to, aby v Avangardu prodloužil kariéru. Ale Jágr měl svoje plány a své zájmy. Chtěl ukončit svou kariéru tam, kde ji začal - v klubu NHL," odpověděl mocný Poležajev.

Jaromír Jágr fanouškům Omsku přirostl k srdcifoto: www.khl.ru

V Omsku nyní panuje mezi hokejovými fanoušky skepse, bez Jágra prý už nemůže klub pomýšlet na nejvyšší příčky. Obránce týmu Dmitrij Rjabykin, který brzy načne v Omsku už svou třináctou sezónu, však zůstává optimistou.

"Někdo říká, že bez Jágra už to nebude ono. Ale tak to přece nelze brát! Budou tu i jiní dobří hráči. Například Alexander Frolov, který přišel z NHL. Právě on by mohl být naším novým lídrem," odmítá slova pochybovačů veterán Avangardu.

Reklama

Související témata: