Hlavní obsah

Brankář Hašek nevyloučil po pauze návrat do Spartaku

Hokejový veterán Dominik Hašek připustil, že po své soutěžní pauze v nadcházející sezóně 2011/12 by se mohl vrátit na led v dresu moskevského Spartaku, kde naposledy působil. Legendární brankář ale touží před ročníkem 2012/13 najít především takový klub, který by vážně aspiroval na zisk mistrovského titulu.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek

Článek

"Uvědomil jsem si, že Spartak ve čtvrté sezóně KHL nebude opravdovým kandidátem na Gagarinův pohár," řekl šestačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana ruskému deníku Sport Express. "Já však chci hrát za skutečného favorita. V Moskvě jsem takový tým neviděl, z ostatních měst v Rusku se neozvali. Proto jsem se rozhodl dát si rok pauzu," dodal Hašek.

Co však bude poté, sám Hašek dosud netuší. "Je pravděpodobné, že se vrátím na tu další sezónu - a třeba to bude i do toho samého Spartaku. Možná ale také do jiného klubu v Rusku, který bude mezi těmi vůbec nejsilnějšími v lize. A nebo také v nějaké jiné evropské soutěži. Třeba budu hrát nakonec doma," nevyloučil Hašek ani návrat do extraligy.

S ruským deníkem se podělil také o názor na to, jak se povede ambicióznímu klubu SKA Petrohrad, který převzal český kouč Miloš Říha. Ten stál o příchod ostříleného gólmana právě do Spartaku Moskva, ale podle některých spekulací oba nakonec nenašli společnou řeč. Říha byl z klubu předčasně propuštěn, Hašek tam sezónu dochytal.

Zúročí Říha bohatství Petrohradu?

"Vím, že klubové vedení mu vytvořilo zcela perfektní podmínky pro práci. Mají k dispozici hodně finančních prostředků, zbavili se některých velkých hvězd," připomněl Hašek odchody Alexeje Jašina a Maxima Sušinského, za kterými již údajně stál Říha s cílem vytvořit jednolitý tým.

"Potenciálem petrohradského týmu je určitě titul. Druhou věcí ovšem je, že nyní je jejich osud prakticky celý v Říhových rukou. Nyní záleží na tom, jak se mu bohatství klubu povede zúročit a zda z blýskavých hvězd dokáže vytvořit silné mužstvo, které bude ve špičkové formě od září do dubna," poznamenal český gólman.

Hašek uplynulou sezónu strávil v KHL, v té předchozí slavil jeden ze svých úspěšných comebacků, když dovedl k titulu Pardubice. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu oznámil konec kariéry už třikrát, v tomto případě ale poprvé zároveň otevřeně řekl, že se chce po přestávce vrátit. Myšlenka na definitivní konec kariéry jej prý napadla, ale zapudil ji.

"Je mi sice o čtyři roky víc, než když jsem končil v Detroitu, ale já žádný rozdíl na svém těle nepozoruju. Už teď si v hlavě promýšlím plány na příští rok, jak bych měl trénovat. Na co se zaměřit, co přidat, kde ubrat. Chci to pak minimálně na rok zase zkusit," uvedl koncem května Hašek v rozhovoru pro deník Sport.

Reklama