Hlavní obsah

Irgl odešel z Jaroslavle naštvaný, do klubu přišel Demitra. Osud si s nimi zahrál

PRAHA

Byl součástí Jaroslavle tři sezóny, dařilo se mu, přesto se musel zabalit. Tak zní ve zkratce příběh hokejisty Zbyňka Irgla, který se datuje k létu 2010. Nyní si může říci: zaplať Pánbůh. "Na jaře jsem uzavřel tříletý kontrakt a měl za to, že je platný. Pak jsem se dozvěděl, že není,“ řekl serveru hokej.cz v červenci minulého roku. Tehdejší naštvání vystřídala současná úleva.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zbyněk Irgl (vlevo) a Josef Vašíček hráli spolu, to je minulost. Bohužel.

Článek

Dohady, nesrovnalosti, zklamání. I přes všechny trable chtěl v Lokomotivu Jaroslavl zůstat. „Chci tam hrát, kdybych nechtěl, jednal bych po minulé sezóně s jinými kluby. Možnosti určitě byly,“ říkal. Nestalo se. Klub se domluvil se slovenským útočníkem Pavolom Demitrou, který přišel z NHL. S odstupem času z toho běhá mráz po zádech.

Irgl skončil. O vyzkoušeného a usazeného forvarda nebyl zájem. Dlouho ostravský rodák doufal, že Jaroslavl svůj postoj změní. Zůstal jen u očekávání. „Jsem naštvaný a zklamaný, ale nemůžu s tím nic dělat," pokrčil Irgl rameny.

Měl jsem štěstí, ale spíš myslím na ty, kteří to odnesli 

Tehdy se psal rok 2010, nyní je o rok více a tři čeští hokejisté Vašíček, Rachůnek, Marek a Slovák Demitra zahynuli v letadle. „Co k tomu mám říct, člověk je smutný a naštvaný zároveň. Na palubě byli skvělí kamarádi a výborní hokejisté,“ řekl Irgl agentuře Mediafax.

S Vašíčkem si třicetiletý útočník padl do noty. „Byl to perfektní kluk. Přemýšlel jsem, že zavolám jeho přítelkyni Míši, ale zatím jsem se k tomu neodhodlal,“ přiznal.

Stříbrný z mistrovství světa 2006 odešel z Jaroslavle do Mytišči, následovala cesta do Dinama Minsk, kde podepsal roční kontrakt. Tam se měl právě střetnout s bývalými spoluhráči z Lokomotivu Jaroslavl. Na setkání nedošlo, tragédie ruského letadla změnila život desítkám lidem. „V tomhle směru jsem měl štěstí, ale teď spíš myslím na ty, kteří to odnesli,“ dodal Irgl.

Reklama