Hlavní obsah

Demitra chtěl na zápas v Popradu skybox, psal dvě hodiny před tragédií

V sobotu měli pod Tatrami zažít velkou slávu, ale nic z ní, odkládá se zatím na neurčito. Do Popradu měl přiletět Avangard Omsk a domácí Lvi měli sehrát premiérové utkání v Kontinentální hokejové lize. Vše ale zhatila letecká tragédie, při které zemřelo třiačtyřicet lidí, včetně hokejistů Jaroslavle Karla Rachůnka, Jana Marka, Josefa Vašíčka a Pavola Demitry. Po přesunu začátku ligy odstartuje KHL 12. září. Poprad stále na program čeká. Sláva, která ale bude poznamenána velkým smutkem.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadion v Popradu

Článek

V sobotu Omsk s Červenkou, Škoulou a trenérem Čadou. V pondělí Magnitogorsk s Rolinkem. I takový byl scénář, kterým žili na Slovensku dlouhé týdny.

"V tuto chvíli mají hráči individuální program a klub čeká na další informace od vedení KHL,“ objasnil současnou situaci mluvčí klubu Pavol Gmitter. Podle něj nešťastná událost ovlivní celý úvod sezóny.

„Měli jsme naplánovaný start s velkolepou show. Během prvních utkání se budeme snažit fanouškům připravit odpovídající program, ne ale v původním rozsahu,“ objasnil Gmitter.

Demitra chtěl koupit v Popradu skybox 

Hráče z Jaroslavle mnozí hokejisté z Popradu znají. Některé poslední vzpomínky nebudou patřit k nejlepším. „Asi dvě hodiny před tragédií mi Paľo napsal sms-ku. Po tréninku jsem si ji přečetl a odepsal na ni,“ prozradil kapitán Lvů Ľuboš Bartečko. Podle něho si chtěl Pavol Demitra koupit jeden skybox pro svoji rodinu na zápas Lva s Jaroslavlí. „Je to člověk, který zmizel z mého života ze dne na den. Nech odpočívá v pokoji."

"Byl to šok, když jsem se podíval na internet a zjistil, o co jde,“ přidal se popradský obránce Martin Štrbák.

Za pár hodin měli v Popradu slavit, místo toho pod Tatrami zažijí pietní vzpomínku. V sobotu od jedenácti hodin se na popradském stadiónu budou moci fanouškové podepsat do kondolenční knihy. V sedmnáct hodin se připojí i celé mužstvo HC Lev.

Reklama

Související témata: