Hlavní obsah

Jaroslavl nebude hrát v této sezóně KHL, prohlásil prezident klubu

PRAHA

Lokomotiv Jaroslavl nebude v této sezóně hrát Kontinentální ligu. Úvahy o možném obnovení týmu po letecké katastrofě se nenaplní. „Našim hlavním cílem je pomoci rodinám, pak budeme oživovat tým, budeme pokračovat v příštím roce,“ řekl pro championat.com prezident klubu Jurij Jakovlev.

Foto: www.khl.ru

Fanoušci se loučí s hokejisty v Jaroslavli po letecké katastrofě

Článek

„Duch Lokomovitu byl tvořen v průběhu několika let. Jsem přesvědčen, že nový tým bude. Z naší strany uděláme vše, co je v našich silách, abychom pomohli novému Lokomotivu pro dosažení předchozích výsledků,“ řekl pro Sovětskij sport guvernér Jaroslavle Sergej Vakhrukov.

Pár hodin po leteckém neštěstí se objevily informace, že Jaroslavl vybuduje nový tým. Do klubu se údajně hlásilo třicet hokejistů, kteří chtěli vybudovat nové mužstvo.

Vedení KHL odmítalo o budoucnosti týmu až do víkendové oficiální tryzny hovořit, v médiích se už ale objevila jména hráčů, kteří by se v dresu Lokomotivu zakrátko mohli objevit. Byl mezi nimi i bývalý kapitán Jaroslavle a někdejší hvězda severoamerické NHL Alexej Jašin.

Trenér Miloš Říhafoto: www.khl.ru

„Všechna slova žalu nemají srovnání s tím, co se děje v duších příbuzných, kteří přišli o své blízké. Věřím, že při rekonstrukci klubu ukážeme citlivost, protože tým, to je duch a kultura. Budeme plnit své povinnosti, budeme klub podporovat. Uděláme vše, aby se to projevilo v sezóně 2012/2013,“ řekl ředitel ruských železnic Vladimir Jakunin.

Vynechání tohoto ročníku překvapilo českého trenéra Miloše Říhu, který vede Petrohrad. „Je mi líto, velmi líto, že se vedení rozhodlo vynechat tuto sezónu. Upřímně. Věřil jsem a doufal, že bude nahlášen mládežnický tým, který by sbíral sílu, zkušenosti. Hokej zde by neměl být ztracen, a to ani na jednu sezónu. O hokejové budoucnosti jsem si ale jistý,“ řekl Říha pro sovsport.ru.

Kluby nabídly pomoc 

Podle ruského tisku byli na seznamu i další možní kandidáti - Dmitrij Vlasenkov z Avangardu Omsk, Ivan Něprjajev z Dinama Moskva, Alexandr Suglobov, který hraje za Nižnij Novgorod, Ilja Gorochov z Atlantu Mytišči nebo Vladimir Antipov z Čeljabinsku.

"S Jaroslavlí jsme sousedé a vždy jsme měli dobré vztahy. A pokud KHL schválí přesuny hráčů, jsme připraveni pomoci. Fanoušci a město by ani po tak tragické události nemělo zůstat bez hokeje," prohlásil ještě před pár hodinami předseda hokejového klubu Severstal Čerepovec Michail Stavrovskij.

Podobně se vyjádřil i hlavní trenér týmu Salavat Julajev Ufa Sergej Michaljev. "Ztratili jsme jedno z nejlepších mužstev v lize, je to tragédie pro nás všechny. Pochopitelně Lokomotivu pomůžeme," citovala jej agentura Ria-Novosti. Slova podpory přišla i od vedoucích funkcionářů z Nižného Novgorodu, Čeljabinsku, i ostatních klubů.

Reklama

Související témata: