Hlavní obsah

Galimov prodělal operaci průdušnice, po letecké havárii je stále v kritickém stavu

MOSKVA

Každou hodinou bojují o jeho život, stále doufají, že jejich snaha nebude marná. Moskevští lékaři provedli další operaci hokejisty Alexandra Galimova, který spolu s palubním inženýrem Alexandrem Sizovem jako jediný přežil středeční tragickou havárii letounu s hráči klubu Lokomotiv Jaroslavl. Třiačtyřicet cestujících na palubě, včetně tří českých hokejistů, při havárii zahynulo. Zdravotní stav Galimova je stále kritický, Sizovův stav označují lékaři za středně těžký.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Trosky letadla, ve kterém zahynuli hokejisté Jaroslavle

Článek

Galimov je v umělém spánku a v neděli prodělal operaci průdušnice. Vyhlídky šestadvacetiletého útočníka ruští lékaři odmítají ale komentovat. Jeho stav je tak vážný, že by šlo o věštění z koule.

"Dávají nám jen obecné informace," pověděl hráčův agent Pjotr Prichoďko. "Jeho stav je prý těžký, ale stabilizovaný, zatímco dřív se zhoršoval," uvedl agent a dodal, že hokejista je napojen na umělou ledvinu.

Podle ruských médií se stále nepodařilo se stoprocentní jistotou identifikovat těla dvou mrtvých hráčů, jimiž jsou pravděpodobně německý hokejista Robert Dietrich a Rus Pavel Trachanov. Problémy jsou rovněž s identifikací těla velitele letadla Andreje Solonceva.

Mezi zesnulými byli i Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek. S těmi se v neděli tisíce lidí rozloučilo na Staroměstském náměstí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články