Hlavní obsah

V transu není prostor na černé myšlenky, říká po premiéře Popradu Netík

POPRAD

Premiéru má za sebou. On jako jeden z jedenácti vyslanců českého hokeje ve slovenském týmu hrající ruskou Kontinentální hokejovou ligu. Tomáš Netík v dresu Lva z Popradu. V premiéře pod Tatrami slavil úspěch Magnitogorsk. Přijel, vyhrál 4:2 a jel dál. Nováček soutěže nabral první zkušenost v neznámých vodách.

Foto: www.hclev.eu

Tomáš Netík při rozhovoru

Článek

„Ke spokojenosti chybí lepší výsledek a nějaké body, o ty se hraje,“ zhodnotil úvodních šedesát minut Lva v KHL Netík.

Poprvé doma, poprvé před svými fanoušky. Očekávání, která vyústila v první porážku. Snad i proto, že byla vybrána nováčkovská daň. „Něco tam asi bude, jsou tu zkušení hráči, ale mužstvo je spolu osm týdnů, týmová zkušenost trochu chybí, ale tu budeme postupem času nabírat. Myslím, že jsme předvedli důstojný výkon,“ nedělal z výhry favorita vědu devětadvacetiletý forvard.

I přes nulu bodů do tabulky, v Popradě mohlo být veselo. Kasa oznámila, že všechny lístky byly na pondělí vyprodány. „Atmosféra byla výborná, přišlo hodně lidí, slyšel jsem, že jsou tu výborní fanoušci. I po prohraném zápase nám tleskali, to je příjemné, musíme udělat vše, abychom si je udrželi na své straně,“ nabádal Netík. A ví proč. Na kvalitní soupeře a známá jména lidé přijdou, utratí eura. Na slabší se budou rozmýšlet. Pokud bude Lev ve svém výběhu sbírat body, lidé sáhnou do peněženky.

Dva tři dny zpátky jsme myšlenky na hokej neměli 

„Doufáme, že v domácí aréně budeme dělat body. V Rusku jsou hřiště diametrálně větší, to je rozdíl. Chceme sbírat body doma,“ pověděl hráč, který už má zkušenosti z KHL.

Popradské mužstvo sehrálo premiéru, za kterou se nemusí stydět, ale podmínky nebyly ideální. A to pro všechny hráče, trenéry, fanoušky, lidi z klubů. Letecká tragédie z Jaroslavle dopadla na všechny.

„Pro všechny to bylo samozřejmě těžký, to je bez rozdílu. Zápas tím byl hodně ovlivněný, ale jak se dostanete do hry, tak emoce vás vtáhnou do zápasu, dostanete se do transu, že není prostor na černé myšlenky, je to ale těžký. Dva tři dny zpátky jsme myšlenky na hokej vůbec neměli. Je to hrozný, už se to nevrátí, ale musíme jít dál, jsme sportovci,“ dodal Netík.

Reklama

Související témata: