Hlavní obsah

Zlobivý Verot se má upsat CSKA Moskva, v Třinci o tom nic neví

PRAHA

Hokejista Darcy Verot a Třinec? Možná jen chvilková epizoda, která může rychle vyšumět. Nebo také ne. Podle serveru championat.com má údajně pětatřicetiletý útočník podepsat kontrakt s CSKA Moskva. Stát by se tak mělo v nejbližších hodinách. S touto informací přišla i agentura Ria Novosti, která se odkazuje na blízký zdroj z klubu.

Foto: www.hcocelari.cz

Darcy Verot v třineckém dresu

Článek

„Žádné takové informace nemám. Má u nás smlouvu na měsíční zkušební lhůtu. Jednat samozřejmě může, možné je všechno, ale on je smluvně vázán v Třinci,“ řekl Sport.cz sportovní ředitel a trenér českého mistra Pavel Marek.

Zpráva, že se má Verot objevit v české extralize, vzbudila ohlas, zvláště poté, co se k ní vyjádřila hvězda z největších - Jaromír Jágr. Ten se s Kanaďanem potkal v Kontinentální lize. „S prominutím, je to sráč,“ řekl devětatřicetiletý útočník o nové akvizici Třince, která se poprvé představila v úterý v Českých Budějovicích. A pověst sběrače trestných minut Verot naplnil, celkem si odseděl dvanáct minut.

„Doufám, že rozhodčí uvidí, že se snažím hrát tvrdě, ale férově,“ řekl Verot po premiéře v extralize.

A pohled trenéra Marka? „Byl to první zápas, je nerozehraný, zápasové tempo je něco jiného, extraliga je náročná soutěž.“

Jaká je šance, že Kanaďan zůstane v Třinci, je nyní předčasné odhadovat. Verot může po měsíci odejít, nemusí se mu dařit, může zůstat do konce sezóny, může se opět vrátit do KHL, kde naposledy hrál za Čechov. „Uvidíme v dalších zápasech, jestli přijde zlepšení,“ dodal Marek na Verotovu výkonnost.

Reklama