Hlavní obsah

Petružálek skóroval v KHL ve čtvrtém utkání za sebou

MOSKVA

Šestým gólem v sezoně se český útočník Jakub Petružálek podepsal pod vítězství hokejistů Chabarovsku nad Viťazem Čechov 5:2 a pojistil si pozici nejproduktivnějšího hráče KHL. Na 4:1 dnes zvýšil v přesilovce v 37. minutě po přihrávce Petra Vrány, který předtím vstřelil druhou branku Amuru.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Chabarovsku Jakub Petružálek

Článek

Petružálek skóroval ve čtvrtém utkání za sebou a vylepšil si bilanci na šest branek a 11 asistencí. V čele soutěže produktivity má o bod více než Mikelis Redlihs z Dinama Riga, který může na českého hráče zaútočit ve večerním utkání proti Jekatěrinburgu.

Chabarovsk se po osmé výhře za tři body v sezoně posunul na několik hodin do čela soutěže. Večer ho na prvním místě vystřídal Čeljabinsk, který i díky gólu útočníka Jana Bulise vyhrál 2:0 na ledě lídra Západní konference Dynama Moskva.

Cenné vítězství v Kazani si připsal nováček soutěže Lev Poprad. Svěřenci českého trenéra Radima Rulíka na ledě vítězů KHL z let 2009 a 2010 vyhráli 4:1, přičemž dva jejich góly vstřelil Tomáš Netík. Český útočník si navíc připsal asistenci u prvního gólu kapitána Ľuboše Bartečka.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Viťaz Čechov 5:2 (za domácí Vrána 1+1, Petružálek 1+0), Novokuzněck - Spartak Moskva 2:3 po sam. nájezdech, Novosibirsk - Čerepovec 3:1, Chanty Mansijsk - Nižnij Novgorod 3:1, Ufa - Petrohrad 2:4, Kazaň - Lev Poprad 1:4 (Netík 2+1, Pilař 0+2, Nedorost 0+1), Nižněkamsk - CSKA Moskva 3:2, Atlant Mytišči - Barys Astana 2:0, Dynamo Moskva - Čeljabinsk 0:2 (Bulis 1+0).

Reklama

Související témata: