Hlavní obsah

Popradský Netík: V Kazani jsme ukázali, že jsme konkurenceschopní

KAZAŇ

Hokejisté Popradu si v pátek v KHL připsali druhé vítězství na kluzištích soupeřů. Na výhře Lva na ledě dvojnásobného šampiona soutěže z Kazaně se dvěma góly a asistencí podílel český útočník Tomáš Netík.

Foto: www.hclev.eu

Tomáš Netík v dresu Popradu

Článek

"Sehráli jsme jeden z našich nejlepších zápasů v soutěži. Hráli jsme doposud proti nejzvučnějšímu soupeři, navíc na jeho ledě," prohlásil Netík po duelu, který Poprad vyhrál 4:1. "Kazaň má skvělý tým, prakticky co hráč v sestavě, to hvězda. Ale věděli jsme, že pokud by se nám podařilo vstřelit první gól, mohli bychom je znejistit. A to se povedlo," řekl spolupracovníkovi ČTK.

Lev vyhrál i přesto, že favorizovaný AK Bars měl místy drtivý tlak. Hlavně na začátku utkání. "To byl základ. Jakmile by dali jeden či dva góly, začalo by je to bavit a poté by bylo hrozně těžké dotahovat. To by byl problém. Ale podržel nás Tomáš Duba a od desáté minuty už se hra vyrovnala," uvedl Netík.

Bývalý hokejista pražské Sparty je momentálně společně s Václavem Nedorostem nejproduktivnějším hráčem týmu. Na svém kontě mají oba deset bodů za pět branek a stejný počet asistencí.

"Na sebe v tomto vůbec nehledím. Dívám se na výsledky týmu, vždyť v Popradě se povedlo postavit na zelené louce zcela nový tým, který nastupuje v tak kvalitní lize, jako je KHL. Navíc dokazujeme, že jsme konkurenceschopní. To v kolektivní soutěži není žádná sranda. Toho si vážím a oceňuju to," podotkl osmadvacetiletý útočník, jemuž patří v kanadském bodování celé soutěže sedmnácté místo.

Poprad po úvodních porážkách nasbíral již 15 bodů a v tabulce Západní konference je devátý. Na osmé místo, zajišťující postup do play off, které drží CSKA Moskva, ztrácí tří body. Má ale odehráno o zápas méně. "Ani další týmy nejsou daleko. Ale byla by nyní hloupost koukat se na tabulku, před námi je ještě většina sezony," dodal Netík.

Reklama

Související témata: