Hlavní obsah

Petružálek s Vránou dovedli Chabarovsk k výhře nad Omskem

Jakub Petružálek vstřelil dnes v Kontinentální hokejové lize další gól, celkově už sedmý v sezoně, a vrátil se s 19 body do čela kanadského bodování. V duelu nejproduktivnějších českých hráčů soutěže zastínili s Petrem Vránou kanonýra Omsku Romana Červenku a pomohli svými brankami k vítězství Chabarovsku 3:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Vrána ještě v dresu Vítkovic

Článek

Vrána v polovině zápasu po Petružálkově přihrávce otevřel skóre a lídr produktivity na začátku třetí třetiny náskok Chabarovsku zvýšil. Červenka se střelecky prosadil až za stavu 0:3 ve chvíli, kdy si Vrána odpykával trest za držení soupeřovy hokejky.

Na třetí venkovní výhru za sebou sahal v Ufě nováček z Popradu, na ledě mistra však prohrál 5:6. Svěřenci českého trenéra Radima Rulíka dvakrát neudrželi dvoubrankové vedení, domácí dokázali vyrovnat jak ze stavu 1:3, tak na začátku třetí třetiny i ze 3:5. V polovině třetího dějství nejproduktivnější hráč minulého ročníku KHL Alexandr Radulov dvěma brankami během necelých dvou minut vyrovnal a rozhodující trefu do sítě Jána Laca vstřelil v 56. minutě Oleg Saprykin.

V dresu Lvů se jednou prosadil Václav Nedorost, asistence si připsali Stanislav Balán a Karel Pilař. V předchozím utkání v Nižněkamsku Poprad naopak otočil nepříznivý stav 0:3.

Trenéři Marek Sýkora a Miloš Říha slavili se svými týmy výhry po samostatných nájezdech. Sýkorův Minsk zvítězil 3:2 v Nižněkamsku i díky útočníkovi Zbyňku Irglovi, jenž se trefil v nájezdech, a obránci Lukáši Krajíčkovi, který ve druhé třetině snížil na 1:2.

Petrohrad pod vedením Říhy, jenž stále ještě nemůže využít zraněného gólmana Jakuba Štěpánka, porazil 4:3 Astanu. Za Barys se v základní hrací době trefili Kamil Kreps a Lukáš Kašpar, ale ani jeden z nich neuspěl v nájezdech. Dvě asistence si připsal ještě jejich spoluhráč Jiří Novotný, na druhé straně nahrál na jeden gól Petr Průcha.

Kontinentální hokejová liga
Chabarovsk - Omsk 3:1 (Petružálek 1+1, Vrána 1+0 - Červenka 1+0, Škoula 0+1), Novokuzněck - Čerepovec 2:3, Novosibirsk - Viťaz Čechov 4:0, Ufa - Lev Poprad 6:5 (za hosty Nedorost 1+0, Balán a Pilař oba 0+1), Nižněkamsk - Dinamo Minsk 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Krajíček 1+0), Petrohrad - Barys Astana 4:3 po sam. nájezdech (Průcha 0+1 - Kašpar a Kreps oba 1+0, Novotný 0+2), Kazaň - CSKA Moskva 3:2 po sam. nájezdech, Dinamo Riga - Čeljabinsk 1:3.

Reklama