Hlavní obsah

Zpeněžit se dá vše. KHL prodává suvenýry připomínající tragédii Jaroslavle

MOSKVA

Vedení Kontinentální hokejové ligy (KHL) předvedlo poněkud kontroverzní krok. Na internetových stránkách svého e-shopu se rozhodlo prodávat tři suvenýry, které připomínají hrůznou leteckou tragédii, při které zahynul téměř celý hokejový tým Lokomotivu Jaroslavle včetně tří českých reprezentantů Marka, Vašíčka a Rachůnka. Od nešťastné události přitom uběhl teprve měsíc.

Foto: store.khl.ru

Mikina se znakem Lokomotivu Jaroslavl a datem letecké tragédie

Článek

Internetový obchod KHL nabízí bezpočet předmětů oslavující nejprestižnější hokejovou soutěž v Evropě, najít zde můžete různé druhy textilu, šály, čepice, kartičky, batohy, polštářky, či různé hračky. To, co se však v nabídce objevilo nyní, vyráží dech.

Za tisíc rublů (necelých 600 korun) si můžete pořídit mikinu s kapucí šedivé barvy, na jejíž hrudi je kulatý znak klubu Lokomotiv Jaroslavl v černobílém provedení a datem 07.09. odkazujícím na den leteckého neštěstí. Za poloviční cenu je se stejným znakem k mání černé triko s krátkým rukávem. Cenu 250 rublů pak má černo-bílo-červená šála s nápisy "truchlíme, vzpomínáme."

V České republice se zase před pár dny objevila kartička s podobiznami tří českých hokejistů Jaroslavle, kteří v letadle zahynuli. Jsou na ní obličeje hráčů, znak Jaroslavle a krátký text připomínající tragédii. Kartička ovšem není určena k prodeji, dostávají ji zdarma jen zákazníci jednoho prodejce hokejových kartiček.

Útěchou může být zájemcům o suvenýry z KHL fakt, že výnos z prodeje těchto artefaktů má putovat rodinám pozůstalých po katastrofě.

Reklama

Související témata: