Hlavní obsah

Poprad nestačil na Omsk. Nejlepší střelec KHL Červenka dvakrát skóroval

Ivan Vilček, PopradČTKPrávo

Útočník Roman Červenka si upevnil pozici nejlepšího střelce Kontinentální hokejové ligy dvěma góly, kterými přispěl k vítězství Omsku 3:1 na ledě Lva Poprad. Svou bilanci vylepšil na 13 branek z 19 zápasů.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Ve vyprodaném hledišti popradského zimního stadiónu byli také fanoušci z České republiky a Ruska. Při představování sestavy Omsku se dostalo největšího potlesku českým hráčům Červenkovi a Škoulovi.

V první minutě měl vyloženou šanci kapitán HC Lev Bartečko, ale nedal. Vzápětí byl vyloučen domácí Špirko. Omsk se dostal do tlaku, ale přesilovku nevyužil. V desáté minutě se Omsk ujal vedení po střele Frolova. Poprad nedokázal využít několik vyložených šancí a Omsk z protiútoku trestal. Po krásné kombinaci celého útoku skóroval Červenka. První třetina skončila 0:2.

Druhou třetinu zahájil Poprad velkým tlakem, ale jeho hráči nevyužili ani čisté gólové příležitosti. Bartečko a Nedorost neskórovali, ani když jeli sami na brankáře hostí. Na druhé straně se HC Lev ubránil ve dvojnásobném oslabení. Druhá třetina tak skočila bez branek 0:0.

V úvodu závěrečné části Červenka neproměnil samostatný nájezd. Vzápětí využil přesilovku kapitán domácího týmu Bartečko a ve 43. minutě snížil na rozdíl jediného gólu. Poprad pokračoval v tlaku i v následující přesilovce, která však gól nepřinesla. Naopak udeřilo na druhé straně, když Červenka v 56. minutě využil přesilovku a prakticky rozhodl o osudu utkání.

Roman Červenka po utkání uvedl, že Omsk nehrál dobře a při šancích Popradu je podržel brankář. „Tři body jsou výborné,“ dodal. Červenka neskrýval radost, že mu to tam padá. „Člověk si věří, když má formu a hraje v pohodě. Jsem rád, že jsme teď vyhráli tři zápasy po sobě, protože jsme to potřebovali jako sůl,“ řekl střelec dvou branek v utkání s Popradem.

Trenér Omsku Rostislav Čada pochválil první třetinu. „Náskok 2:0 nás uspokojil a ve druhé jsme přenechali iniciativu soupeři, ale podržel nás brankář,“ uvedl Čada.

Trenér Popradu Radim Rulík konstatoval, že mužstvo neodehrálo špatný zápas, ale prohrálo. „V první třetině jsme udělali dvě taktické chyby. Soupeř nás trestal, protože má velice dobré hráče. Ve třetí třetině jsme dali kontaktní gól, ale pak přišla oslabení,“ dodal Rulík.

Štěpánek vychytal výhru Petrohradu

Omsk vyhrál potřetí za sebou, stejně jako Petrohrad, kterému třetí vítězství v řadě vychytal po nedávném návratu na led po otřesu mozku brankář Jakub Štěpánek. Nejlepší tým Západní konference, vedený Milošem Říhou, porazil 3:1 Spartak Moskva, na jehož střídačce český kouč působil do loňského října. Dvěma asistencemi se na vítězství podílel útočník Petr Průcha.

Štěpánek inkasoval za poslední tři zápasy dohromady jen dva góly. V minulém utkání v Popradu udržel čisté konto, o které ho dnes ve 40. minutě připravil Oleg Gubin, jenž za stavu 3:0 využil přesilovou hru pět na tři.

Petrohrad ztrácí tři body na vedoucí tým KHL Chabarovsk, má však tři zápasy k dobru.

Ani dva góly Josefa Straky neodvrátily porážku Čerepovce na ledě Čechova 4:6. Český útočník pomohl svou pátou a šestou brankou v sezoně smazat hostům ztrátu 0:4, v 51. minutě však během 55 sekund druhý nejhorší celek ligy znovu dvakrát udeřil.

Kontinentální hokejová liga:
HC Lev Poprad : Avangard Omsk 1:3 (0:2, 0:0,1:1)Branky: 43. Bartečko, 10.Frolov, 19. a 56. Červenka. Diváků: 4500 (vyprodáno), Rozhodčí: Gusev, Sadovnikov, Tarasov.Poprad: Duba -Klouček, Pilař, Sigalet, Hunkes, Mezei, Lewis, Jank, DaSilva Nagy, Nedorost, Bartečko, Netík, Mikúš, Špirko, Chabada, Balán, Huna, Sekáč, Lundberg, Fabricius, Omsk: Ramo - Rjabikin, Škoula, Perevišin, Ljamin, Pivcakin, Belov, Pervušin Červenka, Semin, Averin, Popov, Kurjanov, Perežogin, Frolov, Kalinin, Platonov, Berdnikov, Ivanov, Nesterov
Nižněkamsk - Čeljabinsk 2:8, Petrohrad - Spartak Moskva 3:1 (Průcha 0+2), Viťaz Čechov - Čerepovec 6:4 (za hosty Straka 2+0), CSKA Moskva - Magnitogorsk 4:2,, Dinamo Riga - Chanty Mansijsk 1:0.

Reklama