Hlavní obsah

Astana vyhrála na ledě mistrovské Ufy, Kašpar vstřelil dva góly

MOSKVA

Dva góly českého útočníka Lukáše Kašpara pomohly hokejistům Astany v dnešním utkání Kontinentální ligy k vítězství na ledě Ufy. Hostující Barys vyhrál nad úřadujícím mistrem 4:2 a v tabulce Černyševovy divize se před něj posunul na třetí místo.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Kašpar se blýskl dvěma góly.

Článek

Další loňský mistr světa Jiří Novotný si v dresu Astany připsal dvě asistence. Na druhý gól domácího celku přihrál obránce Jakub Nakládal, který do Ufy přišel na konci října z extraligových Pardubic.

Nejlepší celek ligy Petrohrad zvítězil pošesté za sebou. S Jakubem Štěpánkem v brance vyhrál tým SKA doma nad Magnitogorskem 3:2, druhý gól vítězů vstřelil Petr Průcha.

Naopak šestnáctá branka nejlepšího střelce sezony Romana Červenky tentokrát Omsku k bodům nestačila. Avangard prohrál v Mytiščích na ledě Atlantu 2:3.

Po pátečním hattricku zůstal při střelecké chuti český útočník Václav Nedorost z Popradu. Proti moskevskému Spartaku se trefil dvakrát, ale nikdo ze spoluhráčů se k němu nepřidal a Lev na svém ledě prohrál 2:3. Nedorost už má na kontě deset zásahů a v ligovém pořadí je mezi českými střelci čtvrtý.

Skandální závěr mělo utkání Dinama Minsk s Viťazem Čechov. Krátce po rozhodující brance na 3:2, kterou domácí Jaroslav Obšut vstřelil 44 sekund před koncem, popadl frustrovaný trenér ruského mužstva Andrej Nazarov na střídačce hokejku a pustil se do bitky s fanoušky na tribuně. Do boje se zapojili i dva jeho svěřenci a celé trio dostalo tresty do konce zápasu. Čechov si z Minsku vedle prohry odvezl i celkem 182 trestných minut.

Kontinentální hokejová liga:
Chanty Mansijsk - Čeljabinsk 5:4 po sam. nájezdech, Ufa - Barys Astana 2:4 (Nakládal 0+1 - Kašpar 2+0, Novotný 0+2), Atlant Mytišči - Omsk 3:2 (za hosty Červenka 1+0), Kazaň - Jekatěrinburg 4:3, Petrohrad - Magnitogorsk 3:2 (za domácí Průcha 1+0), Dinamo Minsk - Viťaz Čechov 3:2, Dinamo Riga - Čerepovec 1:4, Lev Poprad - Spartak Moskva 2:3 (za domácí Nedorost 2+0, Pilař 0+2).

Reklama