Hlavní obsah

Z úspěchů Chabarovsku s třemi Čechy je nadšen i hvězdný Mogilnyj

MOSKVA

Je jedním z mála hokejistů, kteří se mohou pochlubit členstvím v takzvaném Triple Gold Clubu - vyhrál olympiádu, mistrovství světa, i Stanley Cup. Alexander Mogilnyj býval hvězdou v NHL i na mezinárodní scéně. Ve svých 42 letech si ještě občas zahraje za hvězdné výběry veteránů, ale na svoje někdejší úspěchy už nemyslí. Největší radost mu nyní dělá rodný Chabarovsk, který překvapivě září v Kontinentální lize.

Foto: www.khl.ru

Největší hvězdou Chabarovsku je Jakub Petružálek

Článek

"Je překrásné vidět chabarovské tak vysoko v KHL! Jsem moc rád za všechny fanoušky Amuru. Nikdy předtím nemohli zažívat takovou radost a hrdost za svůj klub, město, i kraj...," rozplýval se Alexander Mogilnyj v rozhovoru pro ruský list Sovětskij sport.

Jeho radost je pochopitelná - Mogilnyj se v Chabarovsku narodil, navíc v současnosti pro klub pracuje jako konzultant. "Úspěchy jsou plodem úsilí všech pracovníků klubu," odmítá ale přehnané zásluhy na výsledcích Amuru, o které se výrazně stará i česká útočná dvojka Jakub Petružálek a Petr Vrána.

"Vedení klubu přivedlo dobrého trenéra Jortikku a navíc mu nechali volné ruce ohledně svých spolupracovníků a hráčů, které si přivedl s sebou. A hlavně - nechali jej dělat práci podle svých představ. A tak by to mělo být," vyjmenovává Mogilnyj příčiny úspěchu Chabarovsku.

Možná by se ve svých 42 letech v kádru týmu neztratil ani Mogilnyj. V posledních dnech totiž při exhibicích za "staré pány" dokázal, že svého hokejového umu nic neztratil. Ve čtvrtek vstřelil za výběr veteránů CSKA Moskva čtyři góly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články