Hlavní obsah

Zrodila se hvězda. Petružálek v říjnu ovládl hokejovou Evropu

PRAHA

Vládne bodování Kontinentální ligy, při premiéře v reprezentaci vstřelil dva góly. Český hokejista Jakub Petružálek prožívá povedenou sezónu. I proto byl odborným serverem Eurohockey.com vyhlášen nejlepším evropským hráčem za měsíc říjen.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek na srazu hokejové reprezentace

Článek

Petružálek v dresu Chabarovsku ve 22 zápasech posbíral 27 bodů, nikdo nebyl v KHL lepší. V říjnu v ruské soutěži odehrál 12 utkání, ve kterých vstřelil 9 gólů a na dalších sedm přihrál. Díky těmto výkonům obsadil v hlasování odborníků a fanoušků první místo. Na druhém místě se umístil Slovák Žigmund Pálffy hrající za Skalici, třetí příčku obsadil Kanaďan Mike Iggulden působící ve Švédsku.

Šestadvacetiletý Petružálek nebyl až do minulé sezóny evropským a ani českým fanouškům příliš známý. Dlouho se snažil prosadit do NHL, ale v dresu Caroliny sehrál jen dva zápasy. Vrátil se do Evropy, loni se mu dařilo ve Finsku, letos patří k nejlepším hráčům Kontinentální ligy.

Zrodila se hvězda

"Je skvělé, že se mu tak daří. Jeho přerod v hvězdu byl opravdu rychlý a překvapivý," řekl šéfredaktor Eurohockey.com Henrik Lundqvist.

Petružálek je třetím českým hráčem, který se dočkal ocenění pro evropského Hráče měsíce. Před ním cenu získal v prosinci 2010 brankář Jakub Štěpánek z Petrohradu, v březnu tohoto roku také Martin Růžička, který zářil v extralize.

Eurohockey.com je evropský hokejový server a cenu Hráč měsíce uděluje od loňského prosince na základě výběru redaktorů a hlasování fanoušků.

Reklama

Související témata: