Hlavní obsah

Irgl pomohl hattrickem k vítězství hokejistů Dinama Minsk

MOSKVA

Český hokejista Zbyněk Irgl dnes rázně utnul svůj střelecký půst v KHL. Útočník Dinama Minsk zaznamenal po jedenácti zápasech bez gólu hattrick a přispěl k vítězství 6:2 v Astaně.

Foto: Petr Horník, Právo

Zbyněk Irgl

Článek

Třicetiletý Irgl až do dneška skóroval čtyřikrát a naposledy 12. října shodou okolností právě v utkání proti Astaně. Svěřenec českého trenéra Marka Sýkory se dnes trefil v každé třetině, přičemž jednu branku zaznamenal v oslabení. Na všech jeho gólech se podílel další český útočník Libor Pivko, jednu asistenci si připsal obránce Lukáš Krajíček. Za Barys kosmeticky upravil skóre Lukáš Kašpar.

Reprízu nedělního duelu mezi Omskem a Chabarovskem tentokrát vyhrál hostující Amur. K jeho vítězství 2:1 přispěli asistencí nejproduktivnější Češi v soutěži Jakub Petružálek a Petr Vrána, vedoucí muž tabulky střelců KHL Roman Červenka se v dresu Avangardu tentokrát neprosadil.

Dvěma góly pomohl k vítězství Čerepovce 5:3 na ledě Spartaku Moskva útočník Josef Straka, dvě nahrávky si připsal obránce Ondřej Němec.

Reprízu nedělního duelu mezi Omskem a Chabarovskem vyhrál tentokrát hostující Amur. K jeho vítězství 2:1 přispěli asistencí nejproduktivnější Češi v soutěži Jakub Petružálek a Petr Vrána, vedoucí muž tabulky střelců KHL Roman Červenka se v dresu Avangardu na rozdíl od minulého duelu neprosadil.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Chabarovsk 1:2 (za hosty Petružálek a Vrána oba 0+1), Barys Astana - Dinamo Minsk 2:6 (Kašpar 1+0 - Irgl 3+0, Pivko 0+3, Krajíček 0+1), Petrohrad - Lev Poprad 5:2 (Průcha 1+1 - Kristek 1+0, Klouček, Netík, Chabada všichni 0+1), Atlant Mytišči - Viťaz Čechov 3:2, Spartak Moskva - Čerepovec 3:5 (za hosty Straka 2+0, Němec 0+2).

Reklama

Související témata: