Hlavní obsah

Chabarovsk dostal doma výprask od Říhova Petrohradu

MOSKVA/PRAHA

Hokejisté týmu Amur Chabarovsk pokračují v Kontinentální lize (KHL) ve své mizérii na domácím ledě, když prohráli s Petrohradem vysoko 3:7. Nedávno ještě nejlepší tým celé soutěže prohrál doma už popáté v řadě, naposledy doma vyhrál 19. října v zápase s Omskem. Přesto se stále drží na špici, nyní mu v tabulce ligy prozatím patří čtvrtá příčka díky dobrým výsledkům na cizích kluzištích.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Český kouč ruského celku SKA Petrohrad Miloš Říha diriguje střídačku při přípravném utkání na ledě Hradce Králové.

Článek

Chabarovsk proti druhému týmu KHL začal katastrofálně, už během prvních dvanácti minut zápasu inkasovali tři góly a Ján Lašák přepustil místo v brance Muryginovi. Ten vzápětí inkasoval také a Petrohrad vyhrál první třetinu 4:0.

Domácí Dmitrij Lugin sice pak dvěma góly ještě vykřesal naději na lepší výsledek, jenže v závěru zápasu ještě v rozmezí tří minut za hosty skórovali Arťuchin a Višněvskij a bylo po zápase. Gól Jakuba Petružálka v poslední minutě už jen upravil skóre na konečných 3:7.

Chabarovsk - Petrohrad 3:7
Branky: 22. a 47. Lugin, 60. Petružálek (Vrána) - 2. Martensson, 4. Kir. Kolcov, 12. Rybin, 19. Tichonov (Průcha), 33. Alexandrov, 50. Arťuchin, 53. Višněvskij.

Reklama