Hlavní obsah

VIDEO: Páni, to je pravda? divil se rváč z Čechova a bijec z klece, když vyfasoval trest

PRAHA

Trest ho překvapil, ale přijal ho. Jeho ruská rodina stojí za ním. Věří, že se Viťjaz Čechov probojuje do play-off Kontinentální ligy. Tak to vše si myslí Jeremy Jablonski. Rváč, bitkař, provokatér, který vyfasoval trest do konce sezóny. V základní části si Kanaďan, který se předvedl i v kleci při ultimátních zápasech, neukáže.

Foto: www.khl.ru

Jeremy Jablonski z Viťjazu Čechov.

Článek

To vše za běsnění na ledě, kterým jsou bitkaři Čechova vyhlášení. A právě Jablonski zinkasoval trest nejvyšší. Prezident ligy Alexander Medvěděv mu "sečetl" všechny hříchy. Přesto se může stát trenérem týmu, který bude mít na starosti fyzičku. S tímto nápadem přišel ve středu kouč Viťjazu Andrej Nazarov. Hrát ale nebude.

„Tým mě podpořil v těžké době, když jsem byl vyloučen do konce základní části. Dostal jsem sto procent podpory, tak je to vždy. Viťjaz se stal mou druhou rodinou, mohu-li to tak říct. Zejména proto, že jsem daleko od své skutečné rodiny. Samozřejmě jsem smutný, že nemohu týmu pomoci v zápasech,“ citoval server hotice.ru jedenatřicetiletého hráče, který předvedl své pěsti i v kleci při ultimátních zápasech.

Rudy Martin, který s ním měl tu čest, skončil po devatenácti sekundách. Jablonski přesvědčivě vyhrál a řádně soupeři naložil. Někdy to při hokejových zápasech vypadalo, že si spletl led s klecí.

Jeremy Jablonski z Viťjazu Čechov.foto: www.khl.ru

„Musím říct, že jsem byl překvapen, když jsem dostal osm zápasů stop. Ale pak jsem si pomyslel. Dobře. Osm zápasů není osm let. Jde o rozhodnutí ligy, já ho respektuji. Ale poté jsem dostal trest do konce základní části. Myslel jsem si: Páni, to je pravda? Ale opět, je to rozhodnutí KHL, můžu jen poslouchat,“ pověděl Kanaďan, který na své spoluhráče bude moci jen koukat. Ti jsou druzí nejhorší v lize. Jablonski má ale jiný pohled.

„Mnoho lidí věří, že máme opravdu dobré mužstvo. Existuje pár věcí, na kterých musíme ještě pracovat, Myslím, že máme dobrou šanci dosáhnout na play-off. Tím spíš, že je polovina sezóny, to je pro nás obrovskou motivací,“ dodal sebevědomě druhý nejtrestanější hokejsita KHL, který i přes současnou situaci nemyslí na odchod z Ruska.

„KHL je skvělá liga. Určitě se tu hraje trochu jiným stylem, jsou zde jiná pravidla, než jsem zvyklý, ale já chci rozhodně pokračovat v kariéře zde. Věřím, že příští rok budu zase zpátky,“ dodal.

Kolik hráčů z KHL asi sdílí stejnou radost, že se chce vrátit...

Reklama