Hlavní obsah

HC Lev Poprad vyhodil čtyři hráče. Poroučet se museli i dva Češi

POPRAD

V kádru nováčka ruské Kontinentální hokejové ligy HC Lev Poprad došlo ke konci loňského roku k malému zemětřesení, když se musela poroučet čtveřice hráčů. Poprad uvolnil české hráče Tomáše Kloučka a Stanislava Balána i slovenské útočníky Ladislava Nagye a Petra Ölveckého.

Foto: (AP Photo/NHL, HO)

Slovenský útočník Ladislav Nagy skončil v týmu HC LEV

Článek

Ředitel klubu pro komunikaci Jan Rachota připustil ekonomické důvody uvolnění čtyř hráčů. „Máme odehraných 37 zápasů v KHL, po kterých může klub poměrně jistě zhodnotit přínos hráčů pro tým. Vedle toho musíme zvažovat ekonomické otázky, proto jsme se rozhodli ukončit spolupráci s některými hráči,“ uvedl Rachota. Podle vedení týmu dostanou v A mužstvu šanci hráči z juniorky, kteří hrají pod hlavičkou Tatranští vlci svou soutěž ve Spišské Nové Vsi.

Vyhazov zaskočil především jednu z největších hvězd týmu Ladislava Nagye, který byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem HC Lev. V utkání s Atlantem Mytišči utrpěl Nagy otřes mozku a momentálně nehrál. „Jsem překvapený a zklamaný. Navrhli mi snížení platu o dvacet procent. Řekl jsem, že to asi nepřijmu a že si o tom promluvím s agentem. Na druhý den se mnou rozvázali kontrakt,“ líčil situaci Nagy v rozhovoru pro deník Sme.

Vedení klubu ho údajně obvinilo, že otřes mozku pouze simuluje. „Otřes mozku potvrdili dva lékaři, ale klub mě nedal ani na listinu zraněných,“ dodal slovenský útočník. Nagy chce situaci řešit soudní cestou. Slovenský reprezentant tvrdí, že atmosféra v kabině není dobrá, protože někteří hráči museli souhlasit s dvacetiprocentním snížením platu.

Reklama