Hlavní obsah

Rolinkův gól stvrdil další výhru rozjetého Magnitogorsku

Útočník Tomáš Rolinek svým sedmým gólem v sezóně zpečetil vítězství hokejistů Magnitogorsku v Kontinentální lize nad Čeljabinskem 2:0. Kapitán mistrů světa z roku 2010 skóroval v poslední minutě při soupeřově power play do prázdné branky.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek oslavuje gól za Magnitogorsk

Článek

Rolinkův tým v duelu s vedoucím mužstvem Východní konference prodloužil úspěšnou sérii, v posledních dvanácti zápasech Metallurg nasbíral jedenáct vítězství. Za svým dnešním soupeřem na druhé pozici zaostává už jen o čtyři body.

Lídr celé soutěže Petrohrad deklasoval druhý nejhorší tým ligy Čechov 7:0. Čisté konto v brance vítězů vedených koučem Milošem Říhou vychytal Ilja Ježov, který dostal přednost před českým brankářem Jakubem Štěpánkem. Utkání zahájila bitka, k níž vyprovokoval ihned po úvodním buly hostující Ivan Larin petrohradského Jevgenije Arťuchina.

Omsk vyhrál přímý souboj o třetí místo v Černyševově divizi hlavně zásluhou finského obránce Anssiho Salmely, který se blýskl bleskovým hattrickem. Všechny tři góly dal hráč se zkušenostmi z NHL v rozmezí pěti minut. Dosud měl v soutěži na kontě pouze dvě branky z předchozích deseti utkání, která za Omsk odehrál.

Kontinentální hokejová liga
Omsk - Barys Astana 4:2
Chanty Mansijsk - Jekatěrinburg 6:1
Magnitogorsk - Čeljabinsk 2:0 (za domácí Rolinek 1+0)
Atlant Mytišči - Spartak Moskva 3:2 po sam. nájezdech
Nižnij Novgorod - Čerepovec 7:1
Petrohrad - Viťaz Čechov 7:0
Dinamo Riga - Dynamo Moskva 1:0 v prodl.

Reklama

Související témata: