Hlavní obsah

Josef Straka mění v KHL dres, populárního hráče Čerepovce získala Kazaň

PRAHA/MOSKVA

Hokejový útočník Josef Straka si vyzkouší už osmý dres ve své kariéře, poprvé však mění klub v Rusku, kde působí od roku 2007. V pondělí třiatřicetiletého hráče získala Kazaň, opačným směrem do Čerepovce putují útočníci Nikita Alexejev a Niklas Bergfors. Straka patřil v klubu Severstal Čerepovec k nejlepším hráčům, v Kazani má však zase větší šanci na kolektivní úspěch.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Josef Straka je nově hráčem Kazaně

Článek

Straka byl oblíbencem publika v Čerepovci, populární hráč ochotně rozdával autogramy a staral se i pozápasovou show. Jeden z internetových serverů v oblasti například nadepsal svůj článek o odchod Straky z klubu českým nápisem "Na shledanou Josef!" V Severstalu zůstává jeho krajan, obránce Ondřej Němec.

Josef Straka v dresu Čerepovcefoto: www.khl.ru

Josef Straka odstartoval hokejovou kariéru v Litvínově, kde hrál do sezóny 1999/00, během které přestoupil do Plzně. Tam strávil dalších pět let, poté ještě vystřídal dresy Znojma, rakouského Lince, a pražské Sparty, s kterou v ročníku 2005/06 slavil český titul. Další rok strávil ve finském klubu Lukko Rauma a od ročníku 2007/08 hrál za ruský Čerepovec. V jeho dresu nastoupil k 197 utkáním a nastřílel 63 branek.

Místo zkušeného centra přichází nyní do klubu dva hráči z Kazaně - švédský útočník Niklas Bergfors a momentálně zraněný Nikita Alexejev. Už v létě přešel z Kazaně do Čerepovce útočník Alexandr Stěpanov. Tamní hráče má totiž v oblibě hlavní trenér Severstalu Dmitrij Kvartalnov, který v letech 2000-2004 působil právě v Kazani.

Reklama