Hlavní obsah

Červenka řádil v Utkání hvězd KHL. K vítězství pomohl čtyřmi body

RIGA

Zástupci Východní konference, tentokrát pod hlavičkou týmu Sergeje Fjodorova, stejně jako loni vyhráli Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy. V Rize zvítězili nad celkem Sandise Ozolinše reprezentujícím Západ 15:11. Čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí k tomu pomohl Roman Červenka z Omsku, branku a přihrávku v dresu vítězů si připsal i Jakub Petružálek z Chabarovsku.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka dal v utkání hvězd dva góly.

Článek

Další tři čeští zástupci si exhibici užili v Ozolinšovu celku. Pod taktovkou trenéra Petrohradu Miloše Říhy se přestavil autor jedné branky Zbyněk Irgl z Dinama Minsk a také zadák Karel Pilař ze Lva Poprad.

Nejdelší čekání na úvodní branku ve čtyřleté historii exhibičních utkání KHL ukončil až v deváté minutě Karsums z Dinama Riga a za Fjodorovův tým hned za 21 vteřin vyrovnal Rjazancev. Šipačov se Širokovem dostali Ozolinšovu partu do trháku, ale Radulov z trestného střílení a Kaljužnyj po Červenkově akci ztrátu smazali. Na další trefu Širokovova mohl odpovědět Tarasenko, ale po faulu penaltu nedal.

V druhém dějství Ozolinšův výběr díky hattricku Anisina a jedné trefě Irgla odskakoval soupeři na rozdíl dvou gólů. Kontaktní góly Červenky, Kuzněcova a Nikulina tak ke smazání ztráty nevedly, ale v závěru druhé části už Kaljužnyj s Bochenským srovnali na 8:8.

Hráči z Východu se tím nastartovali k celkem šestibrankové šňůře. Ve 43. minutě je svou druhou trefou poprvé dostal do vedení Červenka. Pak se během 32 vteřin trefili Rjazancev a dvakrát Bochenski, který dovršil hattrick.

Petružálek a Červenka rozhodli

Kolcov a Širokov svou třetí brankou večera ještě učinili pokus o zvrat, ale Petružálek a po Červenkově příhře Tarasenko upravili na 14:10. Sudí se ještě pokusil o zdramatizování nařízením dvou penalt, ale uspěl jen Ozolinš, Kozlov nikoliv. Říha si pak vybral oddechový čas, při němž z legrace nabízel jen cigarety svého kolegy Olegse Znarokse, a účet zápasu uzavřel čtyři vteřiny před koncem do prázdné branky Medveděv.

O rekord Utkání hvězd KHL přišel český útočník Jaromír Jágr. Kapitán, který tým nesoucí jeho jméno pokaždé v předešlých třech letech dovedl k vítězství, zaznamenal 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Nynější oporu Philadelphie překonali při svém čtvrtém startu v exhibici díky třem bodům Alexandr Radulov z Ufy a Sergej Mozjakin z Magnitogorsku. Radulov si polepšil na 13 bodů (3+10) a Mozjakin na 12 (7+5).

Fanoušci v zaplněně aréně v Rize se dobře pobavili při dovednostních soutěžích, které předcházely samotné exhibici. Zvítězil v nich Fjodorovův výběr 5:4, přestože po prvních třech disciplínách prohrával. Obránce Sergej Rjazancev z Čeljabinsku si v tvrdosti střelby připsal pokusem 183,67 kilometru v hodině světový rekord, i když jej dosáhl až dodatečnou střelou, kterou mu vyžádal Radulov po skončení soutěže. Loni vytvořil maximum rychlostí 177,58 km/h Denis Kuljaš.

Z českých hokejistů zazářil především v přesnosti střelby Zbyněk Irgl, který sestřelil čtyři terče z pěti pokusů, ale nakonec tuto disciplínu vyhrál Mozjakin. Útočník Vladimir Tarasenko z Petrohradu vyhrál kreativitu při nájezdech, když předvedl kouzlo s pukem, poté co si před nájezdem přivázal puk k hokejce rybářským vlascem.

Nejvíce ale pobavil příznivce útočník Michail Anisin z Dynama Moskva svými nehokejovými schopnostmi. Vzal si totiž před soutěží kapitánů mikrofon a zazpíval proslulou píseň O Sole Mio. Hokejové umění pak jen 164 centimetrů měřící útočník dostatečně prokázal v utkání jako jeden ze tří autorů hattricku.

Ozolinšův tým - Fjodorovův tým 11:15 (4:3, 4:5, 3:7)
Branky a nahrávky: 10. Karsums (Niskala), 14. Šipačov (Ozolinš, M. Redlihs), 14. Širokov (Ozolinš), 20. Širokov (Martensson, Žerděv), 23. Anisin (V. Kozlov), 28. Anisin (Karsums), 33. Irgl (V. Kozlov), 36. Anisin (V. Kozlov), 48. Kolcov (V. Kozlov, Kalinin), 52. Širokov (Kolcov, Martensson), 59. Ozolinš z trestného střílení - 10. Rjazancev (Mozjakin, Bochenski), 16. A. Radulov z trestného střílení, 18. Kaljužnyj (Frolov, Červenka), 26. Červenka (Dallman, Proškin), 32. Kuzněcov, 35. I. Nikulin (Petružálek, Kuzněcov), 37. Kaljužnyj (Garnett, Frolov), 38. Bochenski (A. Radulov), 43. Červenka (Tarasenko, Frolov), 45. Rjazancev (Bochenski, Mozjakin), 45. Bochenski (Medveděv, Mozjakin), 45. Bochenski (A. Radulov, Medveděv), 52. Petružálek (Mäenpää), 55. Tarasenko (Červenka), 60. Medveděv. Rozhodčí: Feofanov, Semjonov - Šeljanin, Eglitis. Diváci: 10.000.
Ozolinšův tým (Západní konference): Barulin (31. Holt) - Karalahti, Čudinov, Kalinin, Niskala, Kolcov, Pilař, Ozolinš - ?. Redlihs, Šipačov, Irgl - Širokov, Martensson, Anisin - Žerděv, Karsums, V. Kozlov. Trenéři: Miloš Říha a Olegs Znaroks.
Tým Sergeje Fjodorova (Východní konference): Birjukov (32. Garnett) - I. Nikulin, Mäenpää, Dallman, Rjazancev, Proškin, Medveděv - Kuzněcov, Kaljužnyj, Petružálek - A. Radulov, Tarasenko, Červenka - Mozjakin, Bochenski, Frolov - S. Fjodorov. Trenéři: Valerij Bělousov a Hannu Jortikka.

Reklama