Hlavní obsah

Oslabený Poprad čeká peklo. Rabiáty Čechova povede šílený Yablonski jako kapitán!

PRAHA/MOSKVA

Mimořádně těžký zápas čeká v Kontinentální lize (KHL) hokejisty týmu Lev Poprad. V úterý totiž budou hrát na ledě Viťjazu Čechov proslulého nevyzpytatelným chováním především svých zámořských hráčů. V jejich čele bude i omilostněný Jeremy Yablonski, jemuž KHL odpustila zbytek trestu za hrubé fauly v listopadovém utkání s Čeljabinskem. A co víc - dokonce povede tým jako kapitán!

Foto: Sport.cz

Hokejisté Čechova nejdou pro ránu daleko

Článek

Yablonski, jenž má zkušenosti z profesionálních zápasů v bojových uměních, vyfasoval v listopadu za hrubé fauly a vyprovokování rvačky (už poněkolikáté) zákaz startu až do konce základní části. Jenže... Minulý týden vedení KHL Kanaďana omilostnilo s tím, že stačí, že dosud neodehrál 15 zápasů. Ačkoliv je Yablonski známý recidivista, jehož další úlet hraničí téměř s jistotou.

Jeho trenér z Viťjazu Andrej Nazarov má však Yablonského za hrdinu. "Yablonski je naším symbolem. Symbolem toho, že náš malý klub může i bez oligarchů a přízně vysokých funkcionářů hrát konkurenceschopnou roli na nejvyšší hokejové úrovni. Takže jsme se jej rozhodli jmenovat pro zápas s Popradem kapitánem a bude hrát v prvním útoku," prohlásil Nazarov, jenž byl kdysi pro svůj styl hry nejvíce nenáviděným hráčem v NHL.

Pro fanoušky Popradu je to další děsivá zpráva z poslední doby. Během pár dní klub s minimálními šancemi na play-off opustilo hned sedm hráčů včetně brankáře Duby, obránce Pilaře či útočníků Netíka a Chabady. A teď má ještě Lev s oslabeným kádrem čelit týmu, jehož dres obléká pět ze šesti nejtrestanějších hráčů KHL.

Malou útěchou může Lvům být fakt, že zápas bude hlavním tahákem televizního programu úterních zápasů KHL. A tak si snad Čechov nedovolí udělat další velkou ostudu v přímém přenosu. Ale, kdoví...

Reklama

Související témata: