Hlavní obsah

V KHL skórovalo pět Čechů, Straka se trefil dvakrát

Pět českých hokejistů skórovalo v dnešních šesti zápasech Kontinentální ligy. Nejvíce se dařilo Josefu Strakovi, jenž dvěma góly rozhodl o vítězství Kazaně 2:1 na ledě Jekatěrinburgu. K výhrám pomohli svými zásahy také Roman Červenka z Omsku a Jan Bulis z Čeljabinsku, který snížil na jediný bod svou ztrátu na nejlepší tým soutěže Petrohrad.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Straka se střelecky prosadil poprvé od příchodu do Kazaně v polovině ledna, a to hned dvakrát. V šestém utkání za Ak Bars zařídil bývalý hráč Čerepovce hostům v první třetině dvougólové vedení, které Jekatěrinburg pouze zmírnil.

Vítězný gól dal také Červenka, jenž zařídil Omsku výhru nad Atlantem Mytišči 3:2. Český hokejista skóroval ve druhém utkání po sobě poté, co předtím v deseti utkáních KHL nebodoval.

V dnešním duelu si Červenka připsal dva kanadské body. Nejprve v 38. minutě asistoval u vyrovnávací branky Alexandra Pěrežogina na 2:2, ve třetí třetině pak 64 sekund před závěrečnou sirénou rozhodl. Díky 22. gólu v sezoně dál ztrácí pouze jednu branku na lídra ligové tabulky střelců Alexandra Radulova z Ufy, který dnes také skóroval. Jednou přihrávkou se na výhře Omsku podílel také obránce Martin Škoula.

Obhájce titulu Ufa zvítězila 4:3 na ledě Astany, které nepomohl k úspěchu první gól zápasu z hole Jiřího Novotného, u něhož asistoval Lukáš Kašpar.

Vedoucí tým KHL Petrohrad přišel v Magnitogorsku o tříbrankový náskok a prohrál 3:4. Týmu Miloše Říhy nepomohl ani návrat gólmana Jakuba Štěpánka, jenž kvůli zdravotním potížím vynechal předchozí tři zápasy. Petrohrad šel do vedení ve čtvrté minutě zásluhou Petra Průchy a ještě ve 49. minutě svítil na ukazateli stav 0:3. Pak ale domácí během šesti minut vyrovnali i díky jedné asistenci Tomáše Rolinka a v 58. minutě rozhodl v přesilovce Juhamatti Aaltonen.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Atlant Mytišči 3:2 (za domácí Červenka 1+1, Škoula 0+1), Barys Astana - Ufa 3:4 (za domácí Novotný 1+0, Kašpar 0+1), Chanty Mansijsk - Dinamo Riga 1:3, Čeljabinsk - Nižněkamsk 5:3 (za domácí Bulis 1+0), Jekatěrinburg - Kazaň 1:2 (Straka 2+0), Magnitogorsk - Petrohrad 4:3 (Rolinek 0+1 - Průcha 1+0).

Reklama

Související témata: