Hlavní obsah

Straka opět skóroval za Kazaň, Omsk dal Štěpánkovi pět gólů

MOSKVA

Český útočník Josef Straka přispěl v Kontinentální hokejové lize gólem k jasné výhře Kazaně na ledě Čeljabinsku 6:2. V souboji Omsku s Petrohradem o sobě dal dvěma finálními přihrávkami vědět Roman Červenka a podepsal se tak pod výhru Avangardu 5:3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Štěpánek na tréninku národního týmu

Článek

Straka zvýšil v 28. minutě na 3:0 pro hosty a zaznamenal tím vítěznou trefu. Pro hokejistu, jenž za necelý týden oslaví 34. narozeniny, to byla čtvrtá branka za poslední tři zápasy v novém týmu, kam přišel v polovině ledna z Čerepovce.

Kazaň s jeho přispěním vyhrála po nepříliš povedené domácí sérii čtyř zápasů potřetí za sebou venku. Navíc v hale mužstva, které je společně s Petrohradem (shodně 98 bodů) vůbec nejlepším v dosavadním průběhu soutěže a mělo na kontě sérii pěti vítězství.

Petrohrad s Jakubem Štěpánkem v brance také klopýtl, když nestačil na Omsk. Jeden z nejlepších kanonýrů ligy Červenka se sice nezapsal do střelecké listiny, dvakrát však asistoval při trefách Pěrežogina a Popova. Porážku hostujícího týmu vedeného koučem Milošem Říhou neodvrátil ani Petr Průcha, který si připsal nahrávku.

Asistenci zaznamenal také Tomáš Rolinek při těsném vítězství Magnitogorsku nad Dinamem Riga 3:2.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Petrohrad 5:3 (Červenka 0+2 - Průcha 0+1), Barys Astana - Nižněkamsk 7:4, Chanty Mansijsk - Atlant Mytišči 2:1 po sam. nájezdech, Čeljabinsk - Kazaň 2:6 (za hosty Straka 1+0), Jekatěrinburg - Ufa 6:2, Magnitogorsk - Dinamo Riga 3:2 (za domácí Rolinek 0+1).

Reklama

Související témata: