Hlavní obsah

Češi pomohli Chabarovsku k premiérové účasti v play-off KHL

MOSKVA

Chabarovsk si poprvé v historii zahraje v play off KHL a velkou zásluhu na tom mají i čeští hokejisté. Postup Amuru do bojů o Gagarinův pohár tři zápasy před koncem základní části dnes definitivně potvrdila výhra 4:0 nad Magnitogorskem, na které se dvěma asistencemi podílel nejproduktivnější hráč týmu Jakub Petružálek. Jednu přihrávku zaznamenal Petr Vrána, který je v klubové produktivitě hned za ním.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Chabarovsku Jakub Petružálek

Článek

V minulém ročníku skončil Chabarovsk předposlední, letos v úvodu sezony soutěž nějaký čas dokonce senzačně vedl. Zápas proti Magnitogorsku zvládl i bez zraněného gólmana Jána Lašáka a na nedávnou sérii pěti porážek navázal třetím vítězstvím za sebou.

O vítěznou šňůru přišlo Dynamo Moskva, které po sedmi výhrách podlehlo v Ufě 0:2. Jednou asistencí přispěl k vítězství obhájců titulu nad druhým týmem Západní konference obránce Miroslav Blaťák.

Slavnější moskevský celek CSKA měl šanci definitivně si zajistit poslední osmé postupové místo na Západě, ale v souboji s druhým nejhorším týmem soutěže Jekatěrinburgem prohrál 0:2. Ve hře tak teoreticky dál zůstává i jeho městský rival Spartak, který zdolal Petrohrad 4:2 a snížil svou ztrátu na sedm bodů. Do konce sezony mu zbývá odehrát tři zápasy, zatímco CSKA už jen dva.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Magnitogorsk 4:0 (Petružálek 0+2, Vrána 0+1), Novokuzněck - Omsk 1:4, Novosibirsk - Chanty Mansijsk 0:1, CSKA Moskva - Jekatěrinburg 0:2, Ufa - Dynamo Moskva 2:0 (Blaťák 0+1), Kazaň - Nižnij Novgorod 4:3 v prodl. (za domácí Straka 0+1), Spartak Moskva - Petrohrad 4:2 (za hosty Průcha 1+0), Dinamo Minsk - Čeljabinsk 3:5 (za domácí Krajíček 0+2),
16:00 Dinamo Riga - Atlant Mytišči,
17:00 Lev Poprad - Barys Astana.

Reklama