Hlavní obsah

Lev Poprad popřel, že by nyní zvažoval stěhování do Prahy

BRATISLAVA

Vedení hokejového klubu Lev Poprad popřelo, že by momentálně zvažovalo přesun účastníka KHL do Prahy. S odkazem na rozhovor s generálním ředitelem akciové společnosti ČKD Group, která je majoritním vlastníkem klubu, o možném stěhování klubu informoval slovenský list Hospodárske noviny (HN). Šéf ČKD Group Jan Musil však podle mluvčího Lva Jana Rachoty o přestěhování klubu do české metropole vůbec nemluvil.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto

Článek

"Momentálně je jisté jen jedno, Lev bude hrát v KHL i příští sezonu. Aktuálně analyzujeme z ekonomického i sportovního hlediska první sezonu v KHL a na základě výsledku učiníme kroky pro budoucnost klubu," citoval Rachota ČTK Musilovo vyjádření.

Že by byl přesun do Prahy jednou ze dvou uvažovaných variant, ale popřel. "Na stole nemusí být pouze jedna varianta, je ale předčasné diskutovat a spekulovat, kde se bude hrát," řekl Rachota.

Popradský Lev minulý týden propustil většinu zaměstnanců včetně všech lidí na manažerských postech. Po ztrátě nadějí na postup do vyřazovacích bojů při jeho premiéře v KHL opustila klub už řada hráčů včetně několika českých opor. Tlaky na stěhování údajně sílí. Delší dobu se spekuluje o tom, že by Lev mohl hrát v pražské O2 areně.

Musil potvrdil, že ČKD Group, která se loni v prosinci stala jediným vlastníkem popradského celku, začala do řízení klubu mluvit. "Od prosince jsme byli prakticky jediní, kdo nosil do klubu peníze. Proto jsme byli nuceni začít hovořit i do fungování klubu. S tím souvisí i založení společnosti Hockey club Lev Praha a náš vstup do vnitřního řízení klubu," uvedl Musil.

Lev Poprad má podle HN roční rozpočet 11 milionů eur (274 milionů korun). V tabulce Západní konference KHL je tři kola před koncem základní části soutěže předposlední se ztrátou 17 bodů na postup do play off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články