Hlavní obsah

Šuplera odvolali z pozice trenéra CSKA Moskva. Přijde Bykov?

MOSKVA

Zkušený hokejový stratég Július Šupler nedokončí svoji práci u hokejistů CSKA Moskva. Ve středu byl slovenský kouč z funkce odvolán, ačkoliv do konce základní části Kontinentální ligy (KHL) schází už jen dvě hrací kola. Ve slavném týmu minulosti by jej údajně mohl nahradit bývalý úspěšný trenér ruské reprezentace Vjačeslav Bykov.

Foto: www.khl.ru

Hokejový trenér Július Šupler

Článek

"V mojí smlouvě s CSKA byla klauzule, že ji může zaměstnavatel kdykoli vypovědět bez udání důvodu, což se teď stalo," cituje Šuplera slovenská agentura SITA. "Některé zápasy jsme nezvládli, ale plníme úkol dostat se do play off. Přesto se vedení rozhodlo k mému odvolání," pokračoval kouč.

Kdysi slavný armádní klub v předchozí sezóně KHL ani nepostoupil do play off a po v březnu proto CSKA angažoval Šuplera, jenž slavil úspěchy při působení v Dynamu Riga. Po necelém roce však ve funkci končí. CSKA je momentálně na osmé, postupové příčce v tabulce Západní konference KHL.

Řízením týmu byl prozatím pověřen dosavadní asistent Vjačeslav Bucajev, ovšem v zákulisí už se mluví o příchodu veleúspěšného Vjačeslava Bykova. Bývalý kouč sborné, na jejíž střídačce slavil dva tituly mistrů světa, působil naposledy na lavičce Ufy, kterou v ročníku 2010/11 dovedl k titulu. V této sezóně ale nikde nepůsobil a tvrdil, že do KHL se už zřejmě nevrátí kvůli svým špatným vztahům s vedením soutěže.

Reklama

Související témata: