Hlavní obsah

Čeljabinsk i díky Bulisovi vyhrál základní část KHL

Základní část KHL vyhráli hokejisté Čeljabinsku. Zisk Kontinentálního poháru si zajistili v posledním kole vítězstvím nad Čerepovcem 5:4, ke kterému přispěl gólem a asistencí český útočník Jan Bulis. Traktor nasbíral v 54 zápasech 114 bodů a zvítězil o bod před Petrohradem.

Foto: www.khl.ru

Jan Bulis (vlevo) na ilustračním fotu v souboji s Trachanovem z Balašichy

Článek

Vydařené utkání odehrál také Tomáš Rolinek, který dvěma góly pomohl Magnitogorsku k vítězství nad obhájcem titulu Ufou 4:3. Jeho tým si touto výhrou zajistil konečné třetí místo ve Východní konferenci. Reprezentační kapitán Rolinek se trefil po měsíční pauze, dvoubrankový zápis v jednom utkání se mu povedl v této sezoně poprvé.

Ufa v zápase snížila z 1:4 na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Ve Východní konferenci skončila na pátém místě a v play off začne cestu za obhajobou Gagarinova poháru sérií proti Kazani.

Nejlepší tým Západní konference Petrohrad na závěr porazil Novosibirsk 4:1, český brankář Jakub Štěpánek přišel o šanci na druhé čisté konto v sezoně necelých devět minut před koncem. Svěřenci Miloše Říhy se v prvním kole vyřazovacích bojů střetnou s CSKA Moskva.

Nejproduktivnější český hráč v Kontinentální lize Jakub Petružálek z Chabarovsku vylepšil svou bilanci o 22. gól v sezoně, kterým v Rize vyrovnal v početní výhodě pět na tři na 2:2. Hosté nakonec Dinamu podlehli 2:3. Porážka už nemohla nic změnit na premiérové účasti Chabarovsku v play off, v němž tým s produktivním duem Petružálek - Petr Vrána narazí na Omsk, za který nastupuje nejlepší český střelec v KHL Roman Červenka. Ten dnes svou sbírku 23 gólů při porážce 3:4 od Nižněkamsku nerozšířil.

Další čeští útočníci Kamil Kreps a Jiří Novotný se svými góly podepsali pod výhru Astany nad Čechovem 3:2. Novotný zápas rozhodl 62 sekund před závěrečnou sirénou, Kreps se postaral o úvodní gól v 21. minutě.

Lev Poprad se rozloučil se svou premiérovou sezonou v KHL porážkou 3:5 na ledě Dynama Moskva, v jehož dresu přihrál na tři góly Marek Kvapil. Klub s řadou českých hráčů a trenérem Radimem Rulíkem, který by se podle některých spekulací mohl přestěhovat do Prahy, zakončil soutěž s třetí nejhorší bilancí z 23 účastníků.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Nižněkamsk 3:4, Barys Astana - Viťaz Čechov 3:2 (za domácí Kreps a Novotný oba 1+0), Chanty Mansijsk - Kazaň 5:4 po sam. nájezdech, Čeljabinsk - Čerepovec 5:4 (za domácí Bulis 1+1), Jekatěrinburg - Spartak Moskva 1:2 po sam. nájezdech, Magnitogorsk - Ufa 4:3 (za domácí Rolinek 2+0), Atlant Mytišči - Novokuzněck 1:4, Petrohrad - Novosibirsk 4:1, Dynamo Moskva - Lev Poprad 5:3 (Kvapil 0+3 - Hunkes 0+1), Dinamo Riga - Chabarovsk 3:2 (za hosty Petružálek 1+0), Nižnij Novgorod - CSKA Moskva 2:3 v prodl.

Reklama