Hlavní obsah

Sýkora po vyřazení hokejistů Minsku skončil s trénováním

MINSK

Kouč Marek Sýkora oznámil, že po vyřazení v osmifinále KHL od Dynama Moskva končí nejen na lavičce Dynama Minsk, ale s trénováním vůbec. Svěřenci třiašedesátiletého Čecha prohráli s moskevským Dynamem všechny čtyři zápasy, na dnešní poslední porážce 1:3 se podílel dvěma góly útočník Marek Kvapil.

Foto: www.khl.ru

Trenér Marek Sýkora na střídačce hokejistů Minsku

Článek

"Už od sovětských časů zůstávají principy stejné," uvedl Sýkora po závěrečném utkání sezony. "Tým pod mým vedením nesplnil úkol, neprošli jsme do druhého kola, protože jsme prohráli drtivým skóre 0:4 v prvním. Takže jsem se rozhodl ukončit trenérskou kariéru. Nejen v Dinamu, ale celkově," dodal kouč.

Rozloučení s trenéřinou nicméně nepřišlo z náhlého popudu, zkušený a respektovaný kouč o něm mluvil už několik let. Bezprostředně po zářijové letecké tragédii Lokomotivu Jaroslavl prohlásil, že tato sezona bude jeho poslední v KHL.

V Minsku Sýkora trénoval dva roky, předtím působil v ruských klubech Jekatěrinburg a Magnitogorsk, kde dal šanci současné hvězdě NHL Jevgeniji Malkinovi. V české lize stál na lavičce Plzně, Slavie Praha, Pardubic a Karlových Varů, vedl i reprezentační výběry do 18 a 20 let.

Reklama