Hlavní obsah

Slovan Bratislava jednal v Moskvě o vstupu do KHL

Moskva

Slovan Bratislava by mohl v budoucnosti hrát Kontinentální hokejovou ligu. Generální manažer slovenského klubu Maroš Krajči o tom jednal v úterý v Moskvě se zástupci Ruské hokejové federace (FHR).

Foto: hcslovan.sk

Hokejová hala Slovanu Bratislava

Článek

"Schůzka se konala z iniciativy Slovanu Bratislava. FHR mu nebude bránit ve vstupu do KHL, pokud klub splní všechny požadované náležitosti," uvedla ruská federace na svých internetových stránkách.

O tom, že by Slovan mohl hrát KHL, se mluvilo již v průběhu loňského mistrovství světa na Slovensku. Při listopadové návštěvě Popradu to naznačil i prezident soutěže Alexandr Medveděv. "Je to tým s dobrými hráči i kvalitním stadionem. Když si najdou dobré sponzory, tak ta možnost existuje," řekl Medveděv.

V příští sezoně by měl KHL rozšířit Milán, který o své účasti s vedením soutěže již téměř rok vyjednává. Definitivní to ale ještě není.

Existuje i možnost, že by se KHL hrála v Praze. Spekuluje se o tom, že by se do české metropole přesunul Lev Poprad, který má za sebou premiérovou sezonu v KHL. Klub vlastní akciová společnost ČKD Group a od ledna oficiálně sídlí v Česku.

Generální ředitelem ČKD Group Jan Musil ale na konci února uvedl, že stěhování není na pořadu dne. "Momentálně je jisté jen jedno, Lev bude hrát v KHL i příští sezonu. Aktuálně analyzujeme z ekonomického i sportovního hlediska první sezonu v KHL a na základě výsledku učiníme kroky pro budoucnost klubu," řekl Musil.

Reklama

Související témata: