Hlavní obsah

Magnitogorsk - Astana 4:3Rolinkův gól pomohl Magnitogorsku odvrátit hrozbu vyřazení

Kapitán české hokejové reprezentace Tomáš Rolinek z Magnitogorsku pomohl v pátém utkání osmifinálové série KHL proti Astaně odvrátit bezprostřední hrozbu vyřazení. Metallurg doma hosty z Kazachstánu, za něž skóroval Lukáš Kašpar, porazil 4:3 v prodloužení a snížil na 2:3 na zápasy.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek oslavuje gól za Magnitogorsk

Článek

Rolinek se trefil v 29. minutě zápasu z dorážky a zvýšil na 2:0. Za necelé dvě minuty zkorigoval v přesilovce Astany jeho spoluhráč ze zlatého týmu z MS 2010 Kašpar, jemuž nahrál další český útočník Kamil Kreps. Metallurg v třetí části znovu odskočil Barysu na rozdíl dvou gólů, nicméně hosté dokázali dovést zápas do prodloužení.

Na vyrovnání 53 sekund před třetí sirénou se podílel znovu Kašpar, jenž nahrál střelci Andrewovi Hutchinsonovi. Nastavení ovšem trvalo jen něco málo přes minutu - vyloučení Romana Savčenka potrestal už po třech sekundách vítěznou trefou zkušený Maxim Sušinskij.

První soupeřův mečbol odvrátila i mistrovská Ufa, jež vyhrála 2:1 v Kazani a snížila na 2:3. Na jediný gól domácích nahrál český útočník Josef Straka.

Do čtvrtfinále jako druhý tým z Východní konference po Omsku postoupil vítěz základní části Čeljabinsk. Traktor s Janem Bulisem v sestavě ukončil sérii proti Chanty Mansijsku vítězstvím 1:0 v pátém utkání.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Čeljabinsk - Chanty Mansijsk 1:0
Branka: 52. Antipov, konečný stav série 4:1
Magnitogorsk -Barys Astana 4:3 v prodl.
Branky: 27. Edunov, 29. Rolinek, 50. Mozjakin, 62. Sušinskij - 31. Kašpar (Kreps), 57. Boyd, 60. Hutchinson (Kašpar), stav série 2:3
Kazaň - Ufa 1:2
Branky: 10. Těreščenko (J. Straka) - 2. Svitov, 50. Zinovjev, stav série 3:2.

Reklama