Hlavní obsah

Ufa - Kazaň 2:3Ufa Gagarinův pohár neobhájí, vyřadila ji Strakova Kazaň

Hokejisté Ufy Gagarinův pohár neobhájí. Loňští šampioni vypadli v play off Kontinentální ligy hned v prvním kole s Kazaní, které dnes podlehli 2:3 a celou osmifinálovou sérii prohráli 2:4 na zápasy. Kazaň oplatila soupeři loňské vyřazení ve čtvrtfinále.

Foto: www.khl.ru

Útočník hokejistů Kazaně Alexej Morozov

Článek

Z postupu přes obhájce titulu se mohl radovat i Josef Straka, který se dnes neprosadil, ale v předchozích zápasech série si připsal gól a asistenci.

Na ledě Ufy vedli hosté po deseti minutách už 2:0, ale v úvodu druhé třetiny byl právě český útočník Straka vyloučen a Antti Pihlström v přesilovce snížil. Ještě před druhou pauzou domácí vyrovnali, o výhře Ak Bars rozhodl v 49. minutě Konstantin Kornějev.

Ufě nepomohlo, že soupeře přestřílela 42:28. Klubová sezona skončila i pro její obránce Miroslava Blaťáka a Jakuba Nakládala.

Rozhodující sedmý duel si vynutil Magnitogorsk, který zvítězil v Astaně 4:3 v prodloužení. Také v tomto utkání domácí vedli 2:0 poté, co Andrew Hutchinson skóroval po asistenci Jiřího Novotného. Metallurg však skóre otočil a porážku Barysu v normální hrací době odvrátil v 57. minutě Andrej Gavrilin.

Vítěznou branku dal v čase 61:54 Sergej Mozjakin v době, kdy na trestné lavici seděli za hrubost jeho český spoluhráč Tomáš Rolinek a domácí Jonas Junland. Rozhodnutí v této sérii padne v neděli v Magnitogorsku.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 6. zápasy:
Ufa - Kazaň 2:3, konečný stav série 2:4, Astana - Magnitogorsk 3:4 v prodl. (za domácí Novotný 0+1), stav série 3:3.

Reklama

Související témata: