Hlavní obsah

KHL v O2 aréně! Lev se přestěhuje do Prahy

PRAHA

Kontinentální hokejovou ligu (KHL) bude od nové sezóny hrát i klub z českého hlavního města. Prezident soutěže Alexandr Medveděv totiž dnes potvrdil spekulace, že se tým HC Lev Poprad přestěhuje do Prahy a bude své domácí zápasy hrát v O2 areně. Zároveň potvrdil, že do KHL vstoupí Slovan Bratislava.

Foto: www.hclev.eu

Dresy hokejového klubu HC Lev

Článek

Medveděv prohlásil zvěsti o přesunu HC Lev do Prahy dnes na semináři trenérů KHL v ruském Čeljabinsku. Na prestižní hokejovou soutěž se tak budou moci od nové sezóny těšit i čeští fanoušci. A soutěž tak rázem získala jednu z nejmodernějších a největších hal, do O2 arény se při hokejových zápasech vejde 17 tisíc diváků.

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) zatím k věci nezaujal žádné konkrétní stanovisko, protože dosud neobdržel oficiální žádost o souhlas s působením klubu v Praze ani o členství v ČSLH. "O této možnosti se diskutuje tři roky, ale mohu potvrdit, že v posledních měsících a týdnech nabraly kontakty na obrátkách, nejspíš i v souvislosti se změnou vlastníka O2 areny," řekl ČTK mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

S Rusy budou hrát i Karlovy Vary

Jediným vlastníkem HC Lev se v prosinci stala společnost ČKD Group, jež patří i mezi významné partnery Kontinentální ligy. Před měsícem pak klub propustil většinu svých popradských zaměstnanců a začalo se spekulovat o stěhování týmu.

Generální ředitek ČKD Group Jan Musil měl na nedávné schůzce ubezpečit Medveděva, že Lev bude KHL hrát i v příští sezóně s tím, že za sídlo klubu preferuje Prahu. V O2 Areně už osm sezón působí hokejisté Slavie, nicméně vedení haly usiluje o její větší využitelnost a KHL by se určitě nebránilo.

„Čistě hypoteticky by v cizině registrovaný klub asi mohl při souhlasu vlastníka haly u nás KHL hrát, jenže svaz vůči IIHF nese zodpovědnost za veškeré hokejové hnutí na našem území a z tohoto úhlu pohledu se mi jeví náš souhlasný projev vůle nezbytný. Byl by plně v kompetenci výkonného výboru, případně červnové konference," prohlásil mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

V Česku bude navíc i juniorský tým. Tatranské Vlky z Popradu má podle serveru championat.ru nahradit juniorský klub z Karlových Varů, jenž bude hrát MHL.

Slovenský zástupce by však v nové sezóně KHL chybět neměl. Přistoupit má Slovan Bratislava, který ovšem ještě musí počkat na souhlas národního hokejového svazu. Zájem o vstup do KHL má také italský Milán.

Reklama

Související témata: