Hlavní obsah

Petružálek a Vrána podle ruského tisku končí v Chabarovsku

Čeští hokejoví útočníci Jakub Petružálek, Petr Vrána a Martin Růžička zřejmě končí v Chabarovsku a od příští sezony budou oblékat dresy jiných celků v KHL. O Petružálka se podle informací ruských médií zajímají Omsk a Magnitogorsk, Vrána má namířeno do Jaroslavle a zájem je i o Růžičku.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Vrána (vlevo) a Jakub Petružálek na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Petružálek s Vránou a Růžičkou přišli do Chabarovsku před sezonou a měli velkou zásluhu na historickém postupu Amuru do play off. Sibiřský klub sice hned v prvním kole play off vypadl s Omskem, ale i tak může být Chabarovsk se sezonou vcelku spokojený.

Šestadvacetiletý Petružálek včetně play off odehrál za tým 58 zápasů, ve kterých nastřílel 22 branek a připsal si 30 asistencí. S 51 body byl nejproduktivnějším Čechem v základní části KHL.

Stejně starý Vrána, jenž závěr sezony kvůli zranění vynechal, nastoupil k 46 zápasům s bilancí 19 branek a 24 asistencí. Oba se v této sezoně představili i v reprezentačním dresu.

Růžička odehrál vinou zranění na začátku sezony "jen" 37 zápasů s bilancí jedenáct branek a čtyři asistence.

Vránův hráčský zástupce Pavel Maršoun však informace deníku Sport Express nepotvrdil. "Je pravda, že Petrovi po sezoně v Chabarovsku končí smlouva, ale oni mají právo mu jako hráči do 28 let nabídnout do dubna novou," řekl Maršoun ČTK.

Do Jaroslavle by však teoreticky mohl bývalý hráč Vítkovic opravdu zamířit. Lokomotiv, jenž v této sezoně po leteckém neštěstí v KHL chyběl, má totiž právo angažovat z každého celku jednoho hráče. V příštím ročníku se Jaroslavl do soutěže vrátí.

Reklama

Související témata: