Hlavní obsah

Slovan plánuje, že bude hrát jen KHL a ve slovenské lize skončí

Hokejový klub Slovan Bratislava po skončení sezony opustí slovenskou extraligu a bude hrát Kontinentální ligu. Prezident klubu Juraj Široký v rozhovoru pro deník Pravda uvedl, že Slovan nemá k dispozici tolik financí, aby mohl hrát obě soutěže současně. Oficiální přihlášku do KHL podle něj elitní slovenský klub podá v příštích týdnech.

Foto: hcslovan.sk

Hokejová hala Slovanu Bratislava

Článek

"S představiteli KHL jednáme už dva roky. Teď se podmínky vyjasnily natolik, že můžeme požádat o vstup, a taky to uděláme," řekl Široký, který přiznal, že se Slovan rozhodl zaměřit na KHL poté, co vedení české extraligy odmítlo projekt společné česko-slovenské soutěže. "České kluby tomu neformálně rozuměly, ale když se hlasovalo, tak se vyslovily proti. Proto jsme se vydali touto cestou," uvedl Široký.

Bratislavský klub počítá s tím, že bude mít k dispozici minimální rozpočet, který KHL požaduje, tedy 10 milionů eur. Nové hráče do kádru ale momentálně ještě nehledá. "Právě vrcholí soutěže v Evropě, takže nechceme oslovovat potenciální kandidáty. Nemáme ani souhlas KHL, že v ní můžeme hrát. Až ho dostaneme, začneme skládat mužstvo," řekl prezident Slovanu.

O aktivitách klubu zatím nebyl oficiálně informován ani slovenský svaz a vedení tamní extraligy. "Oficiálně jsme jim to ještě neoznámili. Vše má svou posloupnost. Tento týden vše sdělíme svazu, Pro Hokej (řídící orgán extraligy) se touto otázkou nemusí zabývat. Slovan se nepřihlásí do soutěže," dodal Široký.

Reklama

Související témata: