Hlavní obsah

Slovenská škatulata s KHL. Bratislava i Poprad chtějí být součástí této show

Praha

Lev Poprad z mapy slovenského hokeje mizí a má namířeno hrát Kontinentální ligu do Prahy. V Popradu se ale nevzdávají a chtějí udržet nejbohatší evropskou soutěž pod Tatrami. Slovan Bratislava chce opustit nevyšší slovenskou ligu a jeho vysněnou metou je KHL. Slovenská škatulata a ruská KHL. „Stále jednáme a čekají nás náročné kroky, ale rozhodně to je nadějné,“ cituje cas.sk šéfa Slovanu Bratislava Maroše Krajčiho.

Foto: foto: internet

Pohled z Popradu na Tatry je úchvatný. Bude se tu ještě někdy hrát KHL?

Článek

Splnit vše co v Moskvě nakáží a sehnat minimálně deset miliónů eur na nadcházející sezónu. To jsou povinnosti, které musí Slovan splnit, pak mu bude brána otevřena. On touží hrát KHL, ale domácí extraliga přijde o jednoho tradičního účastníka. Druhé mužstvo nebude. "To je vyloučené, s tím v žádném případě nepočítáme, je to finančně náročné," přiznal Krajči.

Změní se soutěž, ale logo a název má zůstat. "Slovan je klubem, který je postavený na tradicích, a tak to i zůstane. A je jedno, jestli budeme hrát extraligu, nebo KHL. Stále to bude Slovan," pověděl generální manažer klubu.

Pokud z Moskvy do Bratislavy doputuje souhlasné "ano", tým čeká například řešení s dopravou. Po Slovensku se týmy přesouvají autobusem. Rusko je ale jiný rybník. Jak na kilometry tak i časová pásma. „Budeme létat. Budeme jednat s leteckými společnostmi a poté vypíšeme výběrové řízení. Na vlastní letadlo zatím nemáme, to si může dovolit jedině Kazaň," usmál se Krajči.

Zatímco v Bratislavě, která je vzdálená 300 kilometrů od Popradu, kují plány na KHL, v Popradu nechtějí přijít o tuto ligu, která se minulé měsíce stala součástí scenérie pod Tatrami. Vedení města uvažuje o přihlášce místního klubu, který hraje extraligu. „Věřím, že na Slovensku platí rovnost, když dostane souhlas Slovan, měli bychom ho dostat i my," citoval primátora Popradu Antona Danka server sme.sk.

Reklama

Související témata: