Hlavní obsah

Slovenský hokejový svaz souhlasil se startem Slovanu a Popradu v KHL

Ivan VilčekPrávo

Slovenské hokejové kluby Slovan Bratislava a HK Poprad dostaly předběžný souhlas výkonného výboru Slovenského svazu ledního hokeje pro start v kontinentální hokejové lize (KHL). Zástupci obou slovenských klubů musí nyní splnit stanovené podmínky pro start ve druhé nejkvalitnější hokejové soutěži na světě a musí se dohodnout s vedením ruské nadnárodní soutěže.

Foto: www.hclev.eu

Poprad by rád udržel ve městě KHL.

Článek

Podle signálů z Ruska má Slovan Bratislava větší šance uspět se svou žádostí. Poprad se však nevzdává a po plánovaném odchodu klubu HC Lev Poprad do Prahy chce KHL ve městě udržet. Působení klubu HC Lev totiž ukázalo, že KHL pomohla místním podnikatelům.

„Nebylo to jednoduché rozhodování. Musíme citlivě přistupovat k domácí extralize," uvedl po jednání generální sekretář hokejového svazu Otto Sýkora. Vedení slovenského hokeje je jasné, že především odchodem Slovanu Bratislava ztratí slovenská extraliga na atraktivitě.

„Je to nevyhnutelný krok pro zviditelnění Slovenska a udržení kvalitních hráčů," uvedl generální manažer Slovanu Maroš Krajči. Výkonný ředitel HK Poprad Tibr Turan připustil, že největším problémem je získávání finančních prostředků.

Reklama

Související témata: