Hlavní obsah

Petrohrad - A. Mytišči 7:1Průcha dal vítězný gól při další jasné výhře Petrohradu

Hokejisté Petrohradu zvládli suverénně i druhý čtvrtfinálový zápas Kontinentální ligy s Atlantem Mytišči, nad kterým dnes zvítězili 7:1. Svým druhým gólem v play off přispěl k jasné výhře český útočník Petr Průcha. Brankář Jakub Štěpánek přišel o šanci vychytat třetí čisté konto za sebou ve 45. minutě, kdy ho překonal Slovák Branko Radivojevič.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Průcha

Článek

Svěřencům trenéra Miloše Říhy skvěle vyšel úvod zápasu a po čtyřech minutách vedli už 3:0. Průcha zvýšil ve třetí minutě na 2:0 po rychlé kombinační akci a jeho gól byl nakonec vítězný. V závěru první třetiny inkasoval Konstantin Barulin v brance hostů počtvrté a v nástupu do druhé části ho vystřídal německý reprezentant Dimitrij Kotschnew.

Ve druhé třetině měl střeleckou převahu Atlant, ale skóroval opět Petrohrad. Hned v úvodu upravil na 5:0 Tony Martensson. Po Radivojevičově snížení domácí završili jasné utkání ještě dvěma zásahy. V 56. minutě uzavřel skóre Vladimir Tarasenko, jenž tak zkompletoval hattrick.

Třetí zápas této čtvrtfinálové série se hraje v sobotu na ledě Atlantu, u jehož týmu trenér Říha loni působil a dovedl ho až do finále bojů o Gagarinův pohár.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 2. zápasy:
Petrohrad - Atlant Mytišči 7:1 (za domácí Průcha 1+0), stav série: 2:0.
Nižnij Novgorod - Dynamo Moskva 3:2 v prodl., stav série: 1:1.

Reklama