Hlavní obsah

A. Mytišči - Petrohrad 1:5Štěpánek kapituloval jen jednou a Petrohrad je blízko semifinále

MOSKVA

Hokejistům Petrohradu chybí jediné vítězství k postupu do semifinále play off Kontinentální ligy. Na ledě Atlantu Mytišči dnes svěřenci českého trenéra Miloše Říhy vyhráli jednoznačně 5:1 a v sérii vedou 3:1. Brankář vítězného mužstva Jakub Štěpánek dostal jediný gól až tři minuty před koncem.

Foto: www.khl.ru

Jakub Štěpánek v dresu Petrohradu

Článek

V minulém utkání Petrohrad v sobotu prohrál 1:2 v prodloužení, přičemž Říha považoval porážku za nespravedlivou. Dnes jeho svěřenci vybojovali třetí vítězství s naprostým přehledem; první gól dal už v třetí minutě Kalinin, po dvou třetinách už měli hosté tříbrankový náskok a v poslední části ještě dvě trefy přidali.

Štěpánek dlouho směřoval k čistému kontu, ale v 57. minutě ho překonal švédský útočník Zackrisson, který stanovil konečné skóre. Český reprezentační gólman si v utkání připsal 21 zákroků.

Dynamo Moskva porazilo Nižnij Novgorod 3:2 a srovnalo stav čtvrtfinálové série na 2:2. Stejně jako v minulém zápasu skóroval za moskevský tým Jakub Klepiš, který v 44. minutě po přihrávce krajana Filipa Nováka vyrovnal na 2:2. Tři minuty před koncem pak rozhodl o výhře Dynama Gorovikov.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Atlant Mytišči - Petrohrad 1:5
Branky: 57. Zackrisson - 3. Kalinin, 17. Kučerjavenko, 40. I. Makarov, 45. Tichonov, 47. Thoresen, stav série: 1:3
Dynamo Moskva - Nižnij Novgorod 3:2
Branky: 17. Graňák, 44. Klepiš (F. Novák), 58. Gorovikov - 23. Ugarov, 26. D. Makarov, stav série: 2:2.

Reklama