Hlavní obsah

Omsk - Magnitogorsk 3:2VIDEO: Červenka skóroval a Omsk je v semifinále, Rolinkovi sezóna končí

Jirka G. NovákSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté týmu Avangard Omsk mohou jako první slavit postup do semifinále Kontinentální ligy (KHL). V pátém utkání série porazili doma Metallurg Magnitogorsk 3:2 v prodloužení a celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Jedním gólem k tomu ve čtvrtek přispěl i Roman Červenka, v dresu hostí má po sezóně kapitán české reprezentace Tomáš Rolinek.

Červenka pomohl gólem Omsku

 
Článek

Hosté se přitom v první třetině dostali do vedení po gólu Birjukova, nicméně necelou minutu před první přestávkou Kurjanov vyrovnal. V 52. minutě se pak při přesilové hře trefil po přihrávce Martina Škouly Červenka a Omsk vedl. Pro českého útočníka to byl devátý gól v devátém utkání play off.

Minutu před koncem základní hrací doby však Magnitogorsk odvolal brankáře Ahonena a při powerplay v čase 59:21 srovnal Sergej Fjodorov. Nakonec se ale opět radovali domácí, když fanoušky ve čtvrté minutě prodloužení rozjásal svou přesnou trefou Igor Volkov.

Před rokem Omsk vypadl ve čtvrtfinále právě s Magnitogorskem, a to měl ještě v sestavě i Jaromíra Jágra, letos se Avangardu zdařila odveta. Mezi čtyři nejlepší celky se Omsk v KHL, jejíž historie se počítá od sezóny 2008/09, probojoval poprvé. Jinak má klub na kontě titul z ruské ligy v roce 2004.

Kazaň odvrátila vyřazení

V dalším utkání utekl hrobníkovi z lopaty jeden z největších aspirantů na titul, tým Ak Bars Kazaň. Na ledě Čeljabinsku vyhráli hosté 2:1 až ve třetím prodloužení, když se k puku dostal Zaripov a vymetl horní růžek branky domácího gólmana Garnetta. Na rozhodující branku čekali fanoušci dlouhých 109 minut.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy
Omsk - Magnitogorsk 3:2 v prodl.
Branky: 20. Kurjanov, 52. Červenka (Škoula), 64. Volkov - 14. Birjukov, 60. S. Fjodorov.
konečný stav série 4:1.
Čeljabinsk - Kazaň 1:2 ve 3. prodloužení
Branky: 46. Quint - 38. K. Petrov, 109. Zaripov.
Stav série: 3:2.

Reklama