Hlavní obsah

Atlant Mytišči - Petrohrad 0:4Štěpánek pomohl čistým kontem Petrohradu do semifinále KHL

Český brankář Jakub Štěpánek pomohl třetím čistým kontem v play-off hokejistům Petrohradu do semifinále KHL. Svěřenci trenéra Miloše Říhy zdolali Atlant Mytišči 4:0 a v sérii zvítězili 4:2 na zápasy. Ve finále Západní konference se utkají s Dynamem Moskva, které dnes také v šestém utkání rozhodlo o postupu přes Nižnij Novgorod.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Brankář Petrohradu Jakub Štěpánek brání útok Atlantu ve čtvrtfinále KHL.

Článek
Fotogalerie

Druhý nejlepší tým základní části Petrohrad v sérii s Mytišči dvakrát prohrál, při svých čtyřech triumfech ale soupeře vždy přestřílel alespoň o čtyři góly. Ke stejnému rozdílu nasměroval tým v dnešním zápase Vorobjov.

Dvě minuty před koncem pomohla Štěpánkovi k nule branková konstrukce, když se puk po Musatovově střele odrazil od obou tyčí, a Petrohrad zanedlouho zvýšil na konečných 4:0 gólem do prázdné branky. Útočník Petr Průcha nebodoval.

K třetímu vítězství za sebou a postupu pomohl Dynamu Moskva dvěma body Marek Kvapil. Český útočník v 9. minutě rychle odpověděl na vedoucí branku soupeře po přihrávce Jakuba Klepiše, při srovnání na 2:2 pak Kvapil asistoval Pestunovovi. Prsty tak neměl jen v postupové brance Anisina na konečných 3:2.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 6. zápasy:
Atlant Mytišči - Petrohrad 0:4, konečný stav série 2:4
Dynamo Moskva - Nižnij Novgorod 3:2 (za domácí Kvapil 1+1, Klepiš 0+1), konečný stav série 4:2.

Reklama

Související témata: