Hlavní obsah

K úplné spokojenosti v Minsku chyběl týmový úspěch, říká Krajíček

Kravaře

Na angažmá v Dinamu Minsk nedá hokejový obránce Lukáš Krajíček dopustit. Devětadvacetiletý reprezentační bek, který do běloruské metropole přišel před rokem z Třince, si jen stýská, že k maximální spokojenosti scházel větší týmový úspěch. Dinamo totiž hned v prvním kole play off KHL hladce vypadlo s Dynamem Moskva 0:4 na zápasy.

Foto: Jiří Vojzola

Lukáš Krajíček

Článek

"Po týmové stránce jsem zklamaný, že jsme vypadli hned v prvním kole tak jednoduše, ale z osobní stránky to bylo super," řekl novinářům Krajíček na reprezentačním srazu v Kravařích.

Minsku se do Vánoc docela dařilo, pak šla ale jeho výkonnost dolů a bojoval s interními problémy. "Mezi klukama vznikly zbytečné problémy, které se nedokázaly vyřešit. Táhlo se to. Moc se o tom nechci bavit. Stává se, že si někdo s někým nesedne a prostě se to nevyřešilo, někteří hráči si nedají říct," naznačil Krajíček, že v šatně nefungovaly mezilidské vztahy.

S problémem nehnul ani český trenér Marek Sýkora, který po sezoně v klubu skončil. Čeští hráči ale v Minsku zůstávají: Krajíček už v lednu o dva roky prodloužil smlouvu, nedávno ho napodobil i útočník Zbyněk Irgl a v kádru je také Libor Pivko.

"Uvidíme, koho dalšího naberou. Já jsem do KHL šel s tím, že tam budu chtít v budoucnu zůstat a to, že jsem prodloužil kontrakt o dva roky, je takový první krok," řekl Krajíček, který dlouhé roky strávil v zámoří a s Philadelphií se dokonce probojoval do finále Stanleyova poháru.

KHL mu však vyhovuje takřka po všech stránkách a o návratu za Atlantik nepřemýšlí. "Jsem spokojenější, že můžu hrát evropský hokej, NHL je velká show. Minsk je navíc nejpěknější město v KHL, je tam samozřejmě krásná Riga a Moskva, ale ty týmy na východě už jsou spíše takové vesnice," uvedl Krajíček.

S běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem, který zápasy Dinama čas od času navštěvuje, se dosud nesetkal. "Na žádný zápas letos nepřišel. Kluci říkali, že minulou sezonu prý jednou, dvakrát byl, ale já jsem se s ním nesetkal," uvedl Krajíček.

Od posledního utkání play off nestál prostějovský rodák tři týdny na bruslích. "Není to úplně příjemné vracet se po třech týdnech na led, ale když člověk vidí kluky v kabině, je hned v jiné, pozitivní náladě," prohlásil Krajíček, který před rokem slavil mistrovský titul s Třincem.

Na dálku věnoval Ocelářům pozornost i z Minsku. "Je to škoda, že vypadli tak brzo. Zatím jsem se o tom jen krátce bavil tady na srazu s Ádou (Martinem Adamským). Je to jenom sport, nějak jim to asi nesedlo," řekl Krajíček.

Z posledních dvou sezon na klubové úrovni má zlatou medaili s Třincem a stříbro s Philadelphií, sérii by teď do třetice rád prodloužil s reprezentací. "Každý by chtěl vyhrát mistrovství světa, ale kdyby byla medaile, tak by určitě byli všichni spokojení. Byl by to úspěch," dodal Krajíček.

Reklama

Související témata: