Hlavní obsah

Petrohrad - Dynamo Moskva 4:5 PPKvapil odstartoval vítězný obrat Dynama Moskva v Petrohradu

Aktualizováno

Hokejistům Dynama Moskva se podařilo obrátit zdánlivě ztracené první semifinále KHL na ledě Petrohradu. Hosté prohrávali už o tři branky, ale i díky gólu českého útočníka Marka Kvapila zvítězili 5:4 v prodloužení.

Článek

Petrohradští svěřenci trenéra Miloše Říhy vedli ještě na začátku 44. minuty 3:0 a zdálo se, že si jdou ve finále Západní konference pro první bod. Pak ale mistr světa z roku 2010 Kvapil překvapil krajana Jakuba Štěpánka v brance SKA střelou ze záporného úhlu, kterou si český gólman srazil za čáru, a nastartoval obrat Dynama.

Tým z hlavního města brzy snížil na 2:3, domácím dal ještě svou druhou trefou v zápase dvoubrankové vedení Vladimir Tarasenko, pak však přišlo galapředstavení Denise Mosaljova.

Útočník Dynama v 49. minutě zkorigoval na 3:4, poté 105 sekund před třetí sirénou poslal duel do prodloužení a v 71. minutě zkompletoval hattrick rozhodujícím gólem.

Krátce předtím rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa neuznali kvůli údajnému kopnutí puku nohou branku domácímu Tonimu Martenssonovi, což vyvolalo hodně zlé krve. Trenér Říha na tiskové konferenci ani neskrýval rozladění.

"Nebudu popisovat, co ten zápas rozhodlo. Když za mě zaplatíte pokutu, tak vám to řeknu," narážel Říha na fakt, že za kritiku sudích následuje finanční postih. Nakonec se však přece jen k výrokům arbitrů vyjádřil. "Neuznali nám jasný gól. Rozhodčí byl u toho, všechno viděl. Jasný gól," zlobil se český kouč, jenž si poté ještě stěžoval na časté vylučování svých hráčů. "Ať mi dají pokutu, mně je to jedno," dodal.

Petrohradský Štěpánek, jenž byl vyhlášen nejlepším brankářem čtvrtfinále Gagarinova poháru, dostal v letošním play off poprvé více než tři góly v utkání.

Série pokračuje v pátek opět na ledě Petrohradu.

Semifinále play-off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 1. zápas:
Petrohrad - Dynamo Moskva 4:5 v prodl. (za hosty Kvapil 1+0).

Reklama