Hlavní obsah

Dynamo M - Petrohrad 3:1Stav série 3:0Říhův Petrohrad podlehl Dynamu i potřetí a je na hraně vyřazení

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Petrohradu pod vedením českého trenéra Miloše Říhy prohráli i třetí zápas semifinálové série KHL s Dynamem Moskva a za stavu 0:3 jsou na hraně vyřazení. Dynamo dnes v prvním domácím utkání zvítězilo 3:1 a v úterním čtvrtém duelu může slavit před vlastními fanoušky postup do finále.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Český kouč ruského celku SKA Petrohrad Miloš Říha diriguje střídačku

Článek

Říha po jednozápasové pauze vrátil do branky Jakuba Štěpánka, který držel čisté konto do 36. minuty. V ní ho překonal Dmitrij Višněvskij a vyrovnal tak na 1:1, protože hosté od 31. minuty vedli po brance Vladimira Tarasenka.

Vítězný gól vstřelil v 53. minutě Michail Anisin, jenž dostal přihrávku od českého obránce Filipa Nováka a tvrdou ranou nedal Štěpánkovi šanci. Vedení pojistil dvě minuty nato v přesilovce při vyloučení petrohradského útočníka Petra Průchy střelou do horního růžku Štěpánkovy branky Konstantin Gorovikov.

"Zradila nás disciplína. Do první inkasované branky plnilo mužstvo taktické pokyny, pak začali hráči hrát na sebe. Soupeř si trpělivě počkal na svou příležitost," uvedl kouč Říha.

Na tiskové konferenci po zápase dostal také otázku ohledně spekulací, že by měl v případě neúspěchu Petrohradu v bojích o Gagarinův pohár v příští sezoně trénovat HC Lev po jeho přesunu do Prahy. "Mám smlouvu s Petrohradem," řekl stručně bývalý trenér Spartaku Moskva a Atlantu Mytišči.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Dynamo Moskva - Petrohrad 3:1
Branky: 36. Višněvskij, 53. Anisin (F. Novák), 55. Gorovikov - 31. Tarasenko, stav série 3:0.

Reklama

Související témata: