Hlavní obsah

Reprezentační kapitán Rolinek je v hledáčku Ufy, píší v Rusku

Moskva

Kapitán české hokejové reprezentace Tomáš Rolinek je podle ruského serveru allhockey.ru v hledáčku bohatého klubu Salavat Julajev Ufa. Přestože mu po této sezóně končí smlouva s Magnitogorskem, měl by setrvat v Kontinentální lize.

Foto: Petr Horník, Právo

O Tomáše Rolinka se údajně zajímá Ufa.

Článek

Dvaatřicetiletý Rolinek působí v Metallurgu od ročníku 2008/09 a stal se jednou z klíčových postav týmu. V prosinci uvedl, že od samého začátku sezony přemítal, jaké budou jeho další kroky v kariéře. "Mám jasno v tom, co bude. Ale nechal bych to otevřené, i když sám vím, jak to bude a jsem rozhodnutý. Nikdy jsem ovšem neřekl, že se vrátím do Čech," uvedl Rolinek před turnajem Channel One Cup.

Podle ruského serveru plánuje Ufa po neúspěšné sezoně, v níž ji už v osmifinále play off vyřadila 4:2 na zápasy Kazaň, výrazné změny v kádru. Rolinek, který v roce 2010 dovedl národní tým k titulu mistrů světa, má být jednou z vytoužených posil.

"Nebudu to vůbec komentovat," řekl ČTK Rolinkův zástupce Robert Spálenka.

V kádru Ufy by měli pokračovat čeští obránci Miroslav Blaťák a Jakub Nakládal.

V Magnitogorsku odehrál Rolinek za čtyři sezóny včetně play-off 262 utkání, v nichž si připsal 154 bodů za 85 branek a 69 asistencí. Spekulovalo se také o tom, že by Rolinka angažoval HC Lev, který bude od nové sezóny KHL hrát domácí zápasy v Praze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články