Hlavní obsah

Avangard Omsk - Dynamo Moskva 1:2Stav série 1:1Omsk proti Dynamu nespasil ani Škoula, ani power play

Stav finálové série play off KHL je po druhém souboji Omsku s Dynamem Moskva vyrovnaný. Hosté v nedělním zápase na sibiřském ledě měli lepší první třetinu, v níž získali dvougólový náskok. Přestože Omsk si vynutil potom velký tlak, vstřelil jedinou branku, na níž přihrál Martin Škoula.

Foto: www.khl.ru

Martin Škoula (vlevo).

Článek

Moskevský celek ze začátku vynikal lepším bruslením i důrazem v osobních soubojích. Skóre otevřel Kokarev, když obehrál obránce Omsku a s hokejovou v jednu ruce zasunul kotouč do branky.

Zvýšení náskoku přinesla první přesilovka hostů, při níž Nestěrov za držení hole strávil na trestné lavici jen dvě vteřiny. Gorovikov vyhrál buly a finský legionář Komarov tečeval puk za záda krajana Rämö v brance Avangardu.

Domácí se celé dvě třetiny marně snažili, aby kapituloval i Jeremenko v brance hostů. Z té třetí uběhlo pouhých 51 vteřin, když se Škoula dostal do přečíslení s Pěrežoginem a Omsk vstřelil kontaktní gól.

Český obránce se o chvíli později ocitl znovu sám před brankářem, ale vyrovnat nedokázal. Stav 2:2 nepřinesly ani šance Kalinina či Volkova, Omsk už nespasila ani více než minutová power play. Lídr kanadského bodování play off, český útočník Červenka (11+9) tentokrát vyšel naprázdno.

Finále play off KHL:
Avangard Omsk–Dynamo Moskva 1:2 (41. Pěrežogin (asist. Škoula) – 8. Kokarev, 19. Komarov), stav série 1:1.
Boj o titul pokračuje 17. 4. a 19. 4. na moskevském ledě.

Reklama

Související témata: