Hlavní obsah

Dynamo – Omsk 1:2 PPStav série 1:3Červenka přihrál na vítězný gól, Omsk stojí krok od titulu

Moskva
Aktualizováno

Roman Červenka přihrál na vítězný gól Omsku v deváté minutě prodloužení, čímž Avangard i podruhé uspěl na moskevském ledě a ve finálové sérii play-off KHL vede 3:1 na zápasy, takže Gagarinův pohár může získat už po sobotním domácím utkání.

Foto: www.khl.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Rozhodující moment duelu nastal v čase 68:15 min. za stavu 1:1, když Roman Červenka vybojoval kotouč v rohu hřiště, vyjel si na hranu kruhu a přihrávkou našel Pěrežogina, jehož nenápadná rána z otočky dokonale překvapila Jeremenka v domácí brance.

Domácí, v jejichž sestavě chyběl zraněný Jakub Klepiš, vedli už od 6. minuty, kdy se další český útočník Dynama Marek Kvapil přimotal ke gólové akci zakončené Černovem. Ještě během první třetiny Rämö v brance Omsku pochytal další tutovky Pestunova a Kvapila, odpověď připravil Červenkův útok. Po přihrávce Pěrežogina vyrovnával Popov.

Potom na ledě kralovali oba brankáři, v nastavení byl šťastnější Omsk. Nejproduktivnější hráč play off Červenka svou bilanci vylepšil už na 11+11.

"Momentálně jsme malý krůček od vítězství, ale poslední krok je nejtěžší a ještě není nic hotové," řekl ČTK Červenka po zápase, který charakterizoval jako "těžký a urputný". Jako zatím všechny finálové duely s Dynamem. "Vždy rozhodne jediná malinká chyba a jediný gól," uvedl nejproduktivnější hráč play off a dodal, že tím víc ho těší, že důležité góly dává právě jeho útok. Hráči Avangardu by rádi rozhodli už v sobotu před domácím publikem.

Útočník Dynama Marek Kvapil litoval promarněné příležitosti domácího týmu. "Rozhodla asi první třetina, že jsme nedali více gólů. Měli jsme šance, byla už prázdná brána, ale druhý gól jsme nedali. A to jsme gól mohli dát i z přesilovky pět na tři v druhé třetině. Bohužel, s jedním gólem se nevyhrává," prohlásil. Věří, že Dynamo ještě může sérii otočit. "Jestli v Omsku vyhrajeme, tak už se může stát cokoliv," dodal.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 4. zápas:
Dynamo Moskva–Omsk 1:2 v prodl., stav série 1:3. Pátý zápas se hraje v sobotu od 12 h v Omsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články